PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έτοιμο να υποδεχτεί πάνω από 100 μαθητές το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Μητρόπολης Περιστερίου


Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε το νέο γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου που θα στεγάσει τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και το νεοσύστατο σεμινάριο θεολογικών σπουδών της τοπικής εκκλησίας.

Το πενταόροφο κτήριο δίπλα από τα γραφεία της Μητροπόλεως πρόσφατα αποκτήθηκε και διαμορφώθηκε ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν μαθημάτων σε πάνω από 100 μαθητές ετησίως.

Στον δεύτερο όροφο του θα εγκατασταθεί το γραφείο νεότητος και οι σύγχρονοι χώροι του θα φιλοξενούν νέους και νέες για διάφορες δραστηριότητες.

Ο Μητροπολίτης Γρηγόριος καλωσόρισε τους πιστούς και τους δημότες του Περιστερίου στο σπίτι τους όπως τόνισε χαρακτηριστικά «το κτίριο αυτό δεν ανήκει στη Μητρόπολη ούτε στον Μητροπολίτη αλλά στο κερί του λαού του Περιστερίου».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε τόσο τον διευθυντή του γραφείου νεότητας πρωτοπρεσβύτερο π. Ραφαήλ Βουγιούκα όσο και τον υπεύθυνο του κοινωνικού φροντιστηρίου πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Ζαρίκο και τους καθηγητές που πλαισιώνουν και στηρίζουν το έργο της εκκλησίας.

Ακόμα αναφέρθηκε στην τιμητική και συμβολική παρουσία του Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπου Μπόγρη, γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος και του Αρχιμανδρίτη Συμεών Βενετσιάνου γραμματέα του γραφείου νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τέλος ο κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί το έργο αυτό και προσκάλεσε τις τοπικές αρχές να κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων μαζί δίνοντας έτσι την εικόνα της αρίστης και ουσιαστικής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας.

Μαζί με τον Μητροπολίτη την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και η Βουλευτής Δυτικής Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Αμέσως μετά αγίασε τις αίθουσες και ξενάγησε τον πιστό λαό στους ορόφους του νέου κτηρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment