PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εταιρείες σχεδιάζουν πλάνα επιστροφής στη δραχμή


Τα δικά τους σχέδια σωτηρίας για μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή φέρεται πως καταστρώνουν ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Τα δικά τους σχέδια σωτηρίας για μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή φέρεται πως καταστρώνουν ελληνικές και ξένες εταιρείες, για την περίπτωση που συμβεί κάποιο «χρηματοοικονομικό ατύχημα».

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», μεγάλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό τους ώστε να είναι έτοιμες σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σενάρια για την όσο το δυνατόν ομαλότερη μετάβασή τους από το ευρώ στη δραχμή, όποτε κι αν συμβεί αυτό.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η διαδικασία αυτή αναμένεται να είναι πολύπλοκη για τις επιχειρήσεις, που φυσικά απεύχονται να συμβεί. Μάλιστα, η «Καθημερινή της Κυριακής» κάνει λόγο για επαφές μεταξύ της Κομισιόν και της Task Force με μεγάλες φαρμακευτικές και πετρελαικές εταιρείες προκειμένουν να διασφαλιστεί η τροφοδοσία της χώρας στην περίπτωση που οδηγηθούμε ηθελημένα ή άθελα μας εκτός ευρώ.

Σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες της Καθημερινής, σε μεγάλη εταιρεία καταναλωτικών ειδών με μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα γίνονται «αλλεπάλληλες συσκέψεις» εσωτερικά αλλά και με στελέχη της μητρικής ώστε η εταιρεία να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη γίνεται για την περίπτωση που συμβεί το «ατύχημα» που θα οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ. Όπως αναφέρουν μάλιστα πηγές της εφημερίδας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν φοβίζει την πολυεθνική καθώς θεωρεί ότι θα είναι «πολύ πιο εύκολη η στήριξη της ελληνικής θυγατρικής με σκληρό ξένο νόμισμα».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα σχέδια καταστρώνει και η Dixon’s, μητρική του Κωτσόβολου στην Ελλάδα, όπως είχε δημοσιεύσει το iefimerida.gr την προηγούμενη εβδομάδα. Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο διευθυνων της Dixon’s είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη προετοιμασίας για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή τονίζοντας μάλιστα ότι η εταιρεία του αναμένει να αυξήσει το μερίδιο της καθώς θα αποδυναμωθούν οι ανταγωνιστές της…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment