PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ερώτηση Λάμπρου Μίχου για τις διαδικασίες προμήθειας ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ


Ο Βουλευτής της Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Ερώτηση του Βουλευτή της Β’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Λάμπρου Μίχου προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Ανδρέα Λοβέρδο και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τις διαδικασίες προμήθειας ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

“Η προνοσοκομειακή φροντίδα σε ατυχήματα και επείγοντα περιστατικά σώζει τις ζωές των πολιτών. Η έγκαιρη αντιμετώπιση και πρόληψη της αναπηρίας μειώνει δραστικά το κόστος ιατρικής φροντίδας και αποκατάστασης για το Εθνικό σύστημα Υγείας, διατηρεί ενεργό το ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα και αποτρέπει την οικονομική καταστροφή οικογενειών.

Με δεδομένο ότι τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. που βρίσκονται σε χρήση έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα, είναι απολύτως σκόπιμη η αγορά νέων, για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.

Οι κεντρικές υπηρεσίες του Ε.Κ.Α.Β. και οι διαχειριστικές αρχές εργάστηκαν συστηματικά για την ωρίμανση και έγκριση συγχρηματοδότησης προμήθειας πλήρων εξοπλισμένων σύγχρονων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων.

Στη συνέχεια, το Δεκέμβριο του 2010 εκδόθηκαν 13 αποφάσεις ένταξης στο Ε.Σ.Π.Α., που υλοποιούνται μέσα από τα Π.Ε.Π. συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 13 εκ. €

Οι προδιαγραφές και οι προκηρύξεις συντάχθηκαν με διαφάνεια, δημόσια διαβούλευση, με τον έλεγχο και τις παρατηρήσεις των 13 Διαχειριστικών Αρχών.

Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και δεν έχουν δημοσιευτεί οι προκηρύξεις δημοπράτησης και προμήθειας του ως άνω εξοπλισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι που, ένα χρόνο μετά τις εγκρίσεις χρηματοδότησης, δεν έχει προχωρήσει η προμήθεια του ως άνω εξοπλισμού.
  2. Τι ενέργειες επίσπευσης έχουν αναληφθεί για αξιοποίηση των πόρων του Ε.Σ.Π.Α. για τις πράξεις αυτές και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα προκήρυξης των προμηθειών και παράδοσης των οχημάτων;
  3. Πως θα αποτραπεί ο κίνδυνος να επαναληφθεί, για άλλη μια φορά η υποχρέωση χρηματοδότησης του στόλου του Ε.Κ.Α.Β. από αμιγώς εθνικούς πόρους, γιατί χάθηκε η δυνατότητα συγχρηματοδότησης όπως έγινε στο Γ΄ Κ.Π.Σ.;”

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment