Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ερώτηση Δ. Παπαδημούλη στην Κομισιόν για τις προσφυγικές ροές στο Καστελόριζο



Το ζήτημα της ξαφνικής και ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών ροών προς το Καστελόριζο θέτει με επείγουσα ερώτησή του (Ερώτηση με Προτεραιότητα) προς την Κομισιόν, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως αναφέρει, πάνω από 600 πρόσφυγες έφθασαν στο Καστελόριζο, μέσα σε τρεις ημέρες (16-18.2.16), ενώ προκύπτουν ερωτήματα αναφορικά με την στάση των τουρκικών αρχών.

Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει στην ερώτησή του πως «η ξαφνική αυτή αύξηση δεν δικαιολογείται, τόσο γεωγραφικά όσο και στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τον περιορισμό των ροών και την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί πληροφορίες για το «πώς αξιολογεί και ερμηνεύει η Επιτροπή την ξαφνική αύξηση ροής προσφύγων προς το Καστελόριζο» ενώ παράλληλα ρωτάει «με ποιον τρόπο σκοπεύει η Επιτροπή να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση για την εφαρμογή της συμφωνίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών και την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ανακοινώθηκε Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο Οικοτροφείο της Εκκλησίας στην Αγία Βαρβάρα βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Peristeri News

Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν νέα σύμβαση – Η Ελλάδα αποκτά 16 πυραύλους Exocet

Peristeri News

Leave a Comment