PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ερώτηση 50 βουλευτών της Ν.Δ. στον Πρωθυπουργό γα τις ανεξάρτητες Αρχές


Ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη κατέθεσαν 50 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη «συνεχιζόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση και να χειραγωγήσει Ανεξάρτητες Αρχές».

«Δυστυχώς» τονίζεται στην ερώτηση «σταδιακά ξετυλίγεται το επικίνδυνο κουβάρι που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει γνέσει για τη χώρα μας. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όχι μόνο ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού χώρου, αλλά και απροκάλυπτης παρέμβασης στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται ελεύθερα».

Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για «διασυρμό της χώρας» τονίζοντας ότι «αγγίζει τον πυρήνα της ίδια της Δημοκρατίας, της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών και της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας».

Στην ερώτηση υπενθυμίζονται οι επισημάνσεις που είχε αναπτύξει η Νέα Δημοκρατία κατά τη συζήτηση του Νόμου 4339/2015 στη Βουλή και υπογραμμίζεται η αντιθεσμική λειτουργία της κυβέρνησης.

Με την ίδια ερώτηση ζητείται η κατάθεση της αλληλογραφίας μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τίθενται ζητήματα που αφορούν θεμελιώδεις Συνταγματικές Αρχές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment