PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ερωτήσεις από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου


Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θέτει στην προ ημερήσιας διάταξης, για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου 2016, συζήτηση με τα ακόλουθα θέματα :

  1. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου αναφέρεται : «η Δημοτική Αρχή μέσα από συμφωνίες-«μνημόνια» με Συλλόγους Γονέων παζαρεύει το βάψιμο ή κάποια μικροανακαίνιση ως εξής: Ο Σύλλογος θα δώσει τα χρήματα για τα χρώματα και τα υλικά, ενώ ο Δήμος θα προσφέρει το προσωπικό. Και αυτό αξιοποιείται για να φανεί η «φιλολαϊκή και φιλεκπαιδευτική» πολιτική του Δήμου. Να πώς δημιουργήθηκαν τα πλεονάσματα του Δήμου Περιστερίου.»

και αναφέρεται συγκεκριμένο σχετικό παράδειγμα με το 39ο δημοτικό. (ΕΔΩ)

 

Ερωτάται η δημοτική αρχή : Είναι ή δεν είναι υποχρέωσή της να καλύπτει τα έξοδα συντήρησης των σχολικών κτιρίων ? Γιατί υποχρεώνει τους Συλλόγους γονέων να πληρώνουν υλικά για τον σκοπό αυτό ? Γιατί η δημοτική αρχή προπαγανδίζει στα ΜΜΕ αυτά τα μικροέργα που μάλιστα γίνονται με χρήματα των ίδιων των γονιών ως μέγιστη δήθεν δική της συμβολή ?

 

  1. Σε τοπικά ΜΜΕ πρόσφατα διαβάσαμε πως η δημοτική αρχή ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ με «επιχειρηματίες» της οδού Βεάκη “street party” στις 16/12 στο οποίο συμμετείχαν «διάσημοι καλλιτέχνες», και το οποίο «προσέλκυσε κοινό από όλη την Αθήνα» (ΕΔΩ )

 

Ερωτάται η δημοτική αρχή : με ποιούς ακριβώς «επιχειρηματίες» συνδιοργάνωσε την εν λόγω «εκδήλωση» ? ποιο ακριβώς όργανο του Δήμου πήρε την σχετική απόφαση, αφού τέτοιο θέμα από όσο γνωρίζουμε δεν έχει τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ? πόσο ήταν το κόστος της «εκδήλωσης» για τους Περιστεριώτες ? ποιoί ακριβώς ήταν οι «διάσημοι καλλιτέχνες» που «συνέβαλλαν»  και ποια η αμοιβή τους ? γιατί έπρεπε να ξενυχτήσουν για μια ακόμα φορά άϋπνοι οι κάτοικοι της πολύπαθης αυτής γειτονιάς για μια «εκδήλωση» που μάλιστα ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ όσον αφορά την συμμετοχή του κόσμου ? πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι να καλύπτουν με την φυσική τους παρουσία ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ (ηχορύπανση, υπαίθρια μπαρ που λειτουργούν με άδεια καφενείου, μαύρη εργασία μεσαιωνικού τύπου) ? η προσέλκυση πελατείας «από κάθε γωνιά της Αθήνας» ώστε να έχουν τζίρο συγκεκριμένοι «επιχειρηματίες» της νύχτας, πώς ακριβώς συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Περιστερίου ? ποιο προβλέπεται να είναι συνολικά το κόστος όλων των «εορταστικών εκδηλώσεων» που αντίστοιχα πέρσι ξεπέρασε τις 300 χιλιάδες ευρώ ? γιατί η δημοτική αρχή επιμένει προκλητικά να προπαγανδίζει δήθεν «δωρεάν» εκδηλώσεις από την στιγμή που οι Περιστεριώτες τις πληρώνουν πανάκριβα μέσω του δημοτικού προϋπολογισμού με τσουχτερά δημοτικά τέλη ?

 

  1. Κατ επανάληψη έχει τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου το θέμα των ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ που κάνει ο δήμος σε χρεοκοπημένους μικροεπαγγελματίες που οφείλουν δημοτικά τέλη, ακόμα και ποσά 1000 – 3000 ευρώ (ΕΔΩ ). Η δημοτική αρχή έχει επίσης κατ επανάληψη απαντήσει – και μάλιστα διά στόματος του ίδιου του κ. δημάρχου – πως δήθεν τα κατασχετήρια αυτά δεν πρόκειται να προωθηθούν προς πλειστηριασμό. Όμως, αυτές τις μέρες ο δήμος ξαναστέλνει «χριστουγεννιάτικο μπουναμά» σε αυτούς τους οφειλέτες προβαίνοντας σε ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ των κατασχετηρίων για τα σπίτια τους.

 

Ερωτάται η δημοτική αρχή, αφού λέει πως δήθεν δεν θα προχωρήσει σε πλειστηριασμούς, γιατί επιμένει να επιδίδει εκ νέου τα κατασχετήρια πρώτης κατοικίας σε χρεοκοπημένους μικροεπαγγελματίες που οφείλουν δημοτικά τέλη ? πώς είναι δυνατόν να συνεχίζει ο δήμος τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας σε τέτοιους χρεοκοπημένους μικροεπαγγελματίες που δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» ενώ από την άλλη να είναι εξαιρετικά «γενναιόδωρη» η δημοτική μας αρχή σε «ημέτερους» επιχειρηματίες στους οποίους παραχωρεί αντί πινακίου φακής δημόσιους χώρους και όχι μόνο δημοτικά τέλη δεν τους βάζει να πληρώνουν, αλλά τους φτιάχνει και πολυτελή αναψυκτήρια με δημόσιο χρήμα ?

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment