PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Ζήτησα προσωπικά από τον Ομπάμα την έκδοση Γκιουλέν


Οι ΗΠΑ, ως στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας, θα έπρεπε να διευκολύνουν την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους δήλωσε ότι ο ίδιος ζήτησε προσωπικά από τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, να εκδώσει στην Τουρκία τον κ. Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Η Ουάσινγκτον εμφανίζεται επιφυλακτική στο αίτημα και δηλώνει ότι χρειάζεται να δει σαφείς αποδείξεις για την εμπλοκή του κ. Γκιουλέν στην απόπειρα πραξικοπήματος.

«Εγώ προσωπικά ζήτησα από τον Ομπάμα να εκδώσει τον Γκιουλέν πριν από έναν χρόνο. Του το ζήτησα ξανά μετά τα τελευταία γεγονότα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. «Τα πράγματα κινούνται προς διαφορετική κατεύθυνση στη χώρα μας και ένας στρατηγικός εταίρος δεν θα έπρεπε να κάνει δυσκολότερο το έργο του εταίρου του», πρόσθεσε.

Η Τουρκία δέχεται συντονισμένα πλήγματα από τρομοκρατικές οργανώσεις

Για συντονισμό των χτυπημάτων τους στο τουρκικό έδαφος κατηγόρησε «διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις» ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υπονόησε τη FETO, δηλαδή το όνομα που η Τουρκία δίνει στο δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, το παράνομο, αποσχιστικό Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) και το Ισλαμικό Κράτος.

Το τελευταίο 24ωρο οι επιθέσεις κυρίως των Κούρδων ανταρτών με παγιδευμένα οχήματα έχουν κοστίσει τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων, καθώς και τον θάνατο Τούρκων αστυνομικών και στρατιωτών.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμη ότι η χώρα του εργάζεται για την υπέρβαση δυσλειτουργιών και παραλείψεων σε ζητήματα όπως η αξιοποίηση της τεχνολογίας στη συλλογή πληροφοριών από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment