PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Χάλκινο μετάλλιο για τους Μάντη – Καγιαλή


Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησαν τελικά οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470, ύστερα από συναρπαστική μάχη με το πλήρωμα της Αυστραλίας που κατετάγη δεύτερο στη συνολική κατάταξη, κι ενώ αρκούσε οι Έλληνες πρωταθλητές να τερματίσουν απλώς εκείνοι μια θέση μπροστά τους για να είναι «ασημένιοι».

Αυτό είναι όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στη συγκεκριμένη κατηγιρία, μετά το χρυσό των Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η ελληνική ιστιοπλοΐα επέστρεψε στο podium της διοργάνωσης μετά το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο μετάλλιο ήταν το χάλκινο που είχαν κατακτήσει το 2008 στο Πεκίνο και την κλάση των Yngling οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη.

Συγχαρητήρια μηνύματα

Συγχαρητήρια μηνύματα από εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας έλαβαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην ιστιοπλοΐα (κατηγορία 470) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, την Πέμπτη.

Σε τηλεγράφημά του προς τους δύο αθλητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε: «Η κορυφαία ολυμπιακή διάκριση και επιτυχία σας, πανάξιος καρπός του συνδυασμού των επίπονων προσωπικών προσπαθειών σας και του υψηλού ήθους σας, ας είναι διαρκής ούριος άνεμος “στα πανιά σας” τόσο για την περαιτέρω αθλητική σας πορεία όσο και κατά την μετέπειτα εν γένει σταδιοδρομία σας. Θερμά συγχαρητήρια».

«Συγχαρητήρια στο ελληνικό πλήρωμα για την κατάκτηση του Χάλκινου! Συγχαρητήρια Π. Μάντη και Π. Καγιαλή!» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Άλλο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα! Συγχαρητήρια Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, μας κάνατε περήφανους» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση στο Twitter.

«Τ. Μάντης και Π. Καγιαλής ανέβασαν την ελληνική ιστιοπλοΐα ξανά στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο» έγραψε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο Twitter.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής έγραψαν με τη σειρά τους τη δική τους “χρυσή σελίδα” στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πέμπτο μετάλλιό της στο Ρίο. «Το ελληνικό πλήρωμα συνέχισε τη μεγάλη παράδοση που έχει η χώρα μας στο απαιτητικό και επίπονο άθλημα της ιστιοπλοΐας, που διαχρονικά μας χαρίζει μεγάλες συγκινήσεις, επιβεβαιώνοντας την αγάπη του λαού μας για τη θάλασσα και τα θαλάσσια αθλήματα. Οι Έλληνες αθλητές της ιστιοπλοΐας διακρίθηκαν στο Ρίο δίνοντας ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο πως η Ελλάδα ανθίσταται στις δυσκολίες με επιμονή, αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Είμαστε περήφανοι για τις επιτυχίες τους αλλά και για τις απλές συμμετοχές τους, καθώς όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής μας εκπροσωπούν επάξια. Θερμά συγχαρητήρια στους ιστιοπλόους μας, τους προπονητές τους και την ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την τεράστια επιτυχία τους», ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Συγχαρητήρια στους ιστιοπλόους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή για το χάλκινο μετάλλιο, απέστειλε μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ολόθερμα συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Μάντη και τον Παύλο Καγιαλή που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στα 470 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι δύο κορυφαίοι αθλητές ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέδειξαν πως, με συνεργασία και επίμονη προσπάθεια, μπορεί κανείς να καταφέρει το καλύτερο και να εμπνεύσει με το παράδειγμά του», ανέφερε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ιστιοπλόοι μας Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής άνοιξαν πανιά και ανέβασαν την Ελλάδα στο βάθρο των κορυφαίων», δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή. «Η κατάκτηση του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου αποτελεί την επιβράβευση της προσπάθειάς τους και συνεχίζει τη μακρά παράδοση διακρίσεων της πατρίδας μας στην ιστιοπλοΐα. Ένα μεγάλο μπράβο από όλους τους Έλληνες σε αυτά τα παιδιά που τίμησαν τα ελληνικά χρώματα και μας συγκίνησαν», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ συγχαίρει θερμά τους ιστιοπλόους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή «για την σπουδαία ολυμπιακή νίκη που μας χάρισαν, κατακτώντας την τρίτη θέση του βάθρου, γεμίζοντας όλους τους Έλληνες χαρά και συγκίνηση».

«Οι επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζονται με το πέμπτο μετάλλιο. Αυτή την φορά την σκυτάλη πήραν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, με την ελληνική ιστιοπλοΐα να συνεχίζει την παράδοση στις επιτυχίες με το όγδοο μετάλλιο του αθλήματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θερμά συγχαρητήρια στους δύο αθλητές και σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment