PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ερντογάν: Η Γερμανία να επιστρέψει σε ουδέτερη στάση στα ελληνοτουρκικά


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Όλαφ Σολτς και μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Γερμανία οφείλει να επιστρέψει σε ουδέτερη στάση, σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη δήλωση του Τούρκου προέδρου προς τον Γερμανό καγκελάριο, αποτέλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του δεύτερου στην Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην τουρκική προκλητικότητα.

Παράλληλα, ο Ερντογάν τόνισε στον Γερμανό ηγέτη ότι ο διάλογος Άγκυρας-ΕΕ, οι διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης και οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα πρέπει να ξαναξεκινήσουν.

Επίσης, ανέφερε ότι αποδίδει «ιδιαίτερη σημασία» στον στενό διάλογο με τον Σολτς για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε κάθε τομέα και πως αυτός ο διάλογος θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ.

Σημειώνεται, πως η Τουρκία ανακηρύχθηκε επισήμως υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ το 1999, αλλά οι ενταξιακές συνομιλίες ουσιαστικά έχουν παγώσει. Οι Βρυξέλλες επισημαίνουν την επιδείνωση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Τουρκία, ιδιαίτερα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα, μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέκρινε την Άγκυρα ότι δεν σημειώνει καμία πρόοδο προς τον στόχο της να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό μπλοκ, επικαλούμενη «σοβαρές ανεπάρκειες στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών (της Τουρκίας)».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment