PeristeriNews.gr
Πολιτική

Έρευνα: Πώς «βαθμολογούν» τους υπουργούς οι πολίτες


Θετική αποδοχή των χειρισμών του Πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού από την πλειονότητα των πολιτών αλλά και ικανοποίηση της κοινής γνώμης από τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τμήματος της δημόσιας διοίκησης μετά από αδράνεια δεκαετιών, καταγράφει η 6η έρευνα COVID CONTROL, την οποία υλοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 905 ατόμων με την μεθοδολογία iCAWI-web και με περίοδο διεξαγωγής από τις 14/4/2020 έως τις 20/4/2020.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματά της, το 92% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ/αρκετά χρήσιμες τις ψηφιακές ευκολίες (άυλη συνταγογράφηση, ηλεκτρονική έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων/εξουσιοδοτήσεων, SMS κλπ.), που χρησιμοποιήθηκαν για την καλύτερη διαχείριση της κρίσης, ενώ το 8% τις θεωρεί λίγο/καθόλου χρήσιμες.

Στην ερώτηση: «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έκαναν ψηφιακά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ότι δεν έγινε για πολλά χρόνια;» οι συμμετέχοντες απάντησαν ως εξής: Συμφωνώ/Μάλλον συμφωνώ 90% και Διαφωνώ/Μάλλον διαφωνώ 10%.

Οι επιδόσεις των υπουργών

Στην βαθμολόγηση υπουργών που «πρωταγωνιστούν» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πρώτος σε επιδόσεις (με αξιολόγηση από το 1 έως το 10, όπου 1 πολύ κακή αξιολόγηση και 10 πολύ καλή αξιολόγηση) αναδεικνύεται ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 8,1 και ακολουθούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 7,6, και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης με 6,6.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντίστοιχη βαθμολογία λαμβάνει 8,3, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας 4.

Η πλειονότητα θεωρεί «ένοχα» τα ΜΜΜ για τη διασπορά του ιού

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με ποσοστό 78% είναι το σημείο, όπου οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι «κυκλοφορεί» περισσότερο ο κορωνοϊός. Έπονται οι επιφάνειες (πόμολα, πλήκτρα, κοινόχρηστοι διακόπτες κλπ.) με 54%, τα σούπερ μάρκετ με 48%, οι χώροι εργασίας με 28% και κάπου αλλού με 7%.

Όταν αρθούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, οι πολίτες σε ποσοστό 88% δηλώνουν ότι θα διατηρήσουν ως περιοριστικό μέτρο το πλύσιμο χεριών για 20΄΄, την αποφυγή χώρων με συγχρωτισμό ανθρώπων (συναυλίες, εκδηλώσεις κλπ.) με ποσοστό 76%, την τήρηση απόστασης δυο μέτρων με 53%, την χρήση μάσκας με 8%, την χρήση γαντιών με 4% και άλλο με 7%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment