PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έρχονται φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ!


Εντείνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις πιέσεις προς τους φαρμακοποιούς για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Εντείνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις πιέσεις προς τους φαρμακοποιούς για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο Healthworld 2012 που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, εξέφρασε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών εξαιτίας, όπως είπε, της αδιαλλαξίας τους.

«Θα βρούμε τρόπο διάθεσης φαρμάκων εκτός φαρμακείων», είπε ο υπουργός Υγείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξεταστεί η πιθανότητα διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ.

Η αντίδραση των φαρμακοποιών ήταν άμεση. «Είναι πρωτοφανές να εκβιάζει αυτός ο οποίος χρωστάει. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν αχαριστία απέναντι στους φαρμακοποιούς, η προσφορά των οποίων είναι τεράστια τους τελευταίους μήνες σε έναν Οργανισμό που καταρρέει», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών (ΦΣΑ).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment