PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έρχεται «τσουνάμι» απεργιακών κινητοποιήσεων


Διαρκή αναστάτωση της καθημερινότητας των πολιτών, «υπόσχονται» οι πολλαπλές απεργιακές κινητοποιήσεις των επομένων ημερών, στο πλαίσιο της κλιμακούμενης αντίδρασης απέναντι στα νέα έκτακτα φορολογικά μέτρα.

Διαρκή αναστάτωση της – ούτως ή άλλως, δύσκολης – καθημερινότητας των πολιτών, «υπόσχονται» οι πολλαπλές απεργιακές κινητοποιήσεις των επομένων ημερών, στο πλαίσιο της κλιμακούμενης αντίδρασης απέναντι στα νέα έκτακτα φορολογικά μέτρα, που προκαλούν περικοπές αποδοχών και αύξηση του ετήσιου φόρου εισοδήματος, ενώ θέτουν σε εφαρμογή την εργασιακή εφεδρεία. Μεταξύ άλλων, όλα τα ΜΜΜ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή.

Μέχρι στιγμής, το απεργιακό δελτίο των επομένων ημερών έχει ως εξής:

-Από τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια ξεκίνησαν απεργία διαρκείας, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα. Παράλληλα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια και στη χημική βιομηχανία.

-Μεθαύριο, Πέμπτη και την Παρασκευη, θα ακινητοποιηθούν όλες οι αστικές συγκοινωνίες, στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας που προκύρηξαν οι εργαζόμενοι σε Τραμ, Μετρό, Ηλεκτρικο, Λεωφορεία και Τρόλεϊ.

-Παράλληλα, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας από τη Δευτέρα και για 48 ώρες όπως αποφάσισε σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η συνομοσπονδία θα συνεδριάσει την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει πότε θα πραγματοποιήσει και νέα 48ωρη απεργία.

Αύριο, Τετάρτη, στάση εργασίας από τις 07:30 μέχρι τις 11:00 πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα εμπορικά λιμάνια της χώρας.

-Στο μεταξύ, πενθήμερη αποχή από μεθαύριο Πέμπτη (13/10) μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαιωάννου, αντιδρώντας τόσο στα νέα μέτρα, όσο και στη μεταφορά δικαστηριακής ύλης σε συμβολαιογράφους.

-Οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν με την 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου από την ΑΔΕΔΥ και την 24ωρη γενική απεργία στις 19 Οκτωβρίου από τη ΓΣΕΕ.

-Η δυσοσμία στις γειτονιές, από την ανάσχεση της περισυλλογής των απορριμμάτων, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την απεργία της 19ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment