PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απολογισμός σε ταμεία και νοσοκομεία


Οι συγχωνεύσεις των κλινικών του ΕΣΥ προχωρούν, όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου. Ο κύριος Λοβέρδος έκανε, επίσης, έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα της χρονιάς, σ’ ότι αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία.

Οι συγχωνεύσεις των κλινικών του ΕΣΥ προχωρούν, όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου. Ο κύριος Λοβέρδος έκανε, επίσης, έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα της χρονιάς, σ’ ότι αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία.

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, επισημαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά», μη μπορώντας να εξυπηρετήσουν τον αυξανόμενο αριθμό των ασθενών που καταφεύγουν στα κρατικά νοσοκομεία. Το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, ζητώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την άμεση καταβολή εφημεριών και υπερωριών.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Σε περαιτέρω συγχωνεύσεις κλινικών και τομέων του ΕΣΥ θα προχωρήσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σε εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος Γεννηματά του 1987 ο αριθμός των κλινικών θα περιοριστεί σε 1000, και των τομέων σε 250(ποσοστό μείωσης50%) ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.Το Νοέμβριο θα ξεκινήσει ο νέος τρόπος εφημέρευσης στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων μέσω των οποίων θα γίνονται αποκλειστικά πλέον οι εισαγωγές των ασθενών, δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

ΔΑΠΑΝΕΣ

Μειώθηκαν κατά 500εκ. ευρώ οι δαπάνες στα νοσοκομεία και την κεντρική διοίκηση του ΕΣΥ το 2011 και κατά 400 εκ. ευρώ το 2010, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοινώνοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα από τις οποίες ο προϋπολογισμός του 2012 αναμένεται να ελαφρυνθεί κατά 100 εκ ευρώ.Σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση δαπανών από το φάρμακο ο κύριος Λοβέρδος είπε ότι ως το τέλος του 2011 η μείωση των φαρμακευτικών δαπανών θα φτάσει το 1,2 δις ευρώ, πέφτοντας στα επίπεδα του 2004 ενώ εκτιμάται ότι το 2012 η φαρμακευτική δαπάνη θα περιοριστεί στα 2,8 δις ευρώ και το 2013 στα 2,5 δις ευρώ.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Στο αυριανό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης θα δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ

Το σώμα των επιθεωρητών υγείας ξεκινά συστηματικούς ελέγχους στα Νοσοκομεία καθώς διαπιστώνεται ότι παρά την οικονομική κρίση πραγματοποιούνται αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις επιβαρύνοντας σημαντικά τα έξοδα των νοσοκομείων.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Απάντηση σε δημοσιεύματα ξέων εφημερίδων και περιοδικών τα οποία έκαναν λόγο για περιορισμένη πρόσβαση των ελλήνων πολιτών στις υπηρεσίες υγείας της χώρας έδωσε ο Υπουργός Υγείας τονίζοντας ότι είμαστε μπροστά στην ελεύθερη πρόσβαση και διευκρινίζοντας ότι η δημοσιονομική ευταξία συνδυάζεται με την περαιτέρω κατοχύρωση της κοινωνικής αρχής «Ελεύθερη πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment