PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έρχεται δεύτερο «κύμα» εφεδρείας στο Δημόσιο


Έρχεται δεύτερο κύμα εργασιακής εφεδρείας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Έρχεται δεύτερο κύμα εφεδρείας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Καταρχήν αναμένεται “τσεκούρωμα” κατά 30% σε όλες τις οργανικές μονάδες της δημόσιας διοίκησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του νέου χρόνου. Ο στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι μία στις τρεις υπηρεσίες να καταργηθεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μία γρήγορη εκτίμηση αναμένεται να κοπούν τουλάχιστον 10.000 οργανικές μονάδες σε όλο το Δημόσιο (αφού συνολικά υπολογίζονται σε 30.000). Την ίδια ώρα, σκοτεινό παραμένει το μέλλον χιλιάδων υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές.

Μέσα σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν, όπως αναφέρει η “Ελευθεροτυπία”, οι τεταμένες σχέσεις του Δημήτρη Ρέππα και του Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι συναγωνίζονται στη σπουδή να εκδώσουν εγκυκλίους ή προπαρασκευαστικά σημειώματα για την εφεδρεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αμέσως μόλις ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και πριν καν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να έχει και τυπικά ισχύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε εγκύκλιο σε κάθε δημόσια υπηρεσία με την εντολή μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες και πάντως όχι αργότερα από τις 31 Οκτωβρίου να του έχουν δώσει αναφορά με τα πλήρη και αναλυτικά στοιχεία όλων των υπηρεσιακών μονάδων του δημόσιου τομέα ξεχωριστά, ανά οργανωτικό επίπεδο.

Με βάση τα στοιχεία που θα δοθούν, θα περιοριστεί το Δημόσιο κατά το ένα τρίτο. Αυτό θα σημάνει δεύτερο κύμα εφεδρείας για τους υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε μονάδες που θα καταργηθούν ή θα συμπτυχθούν με άλλες, αλλά και μετακινήσεις υπαλλήλων από μία υπηρεσία σε άλλη, με βάση τη λογική του πλεονάζοντος προσωπικού.

Η κατάργηση των υπηρεσιών θα οδηγήσει στην καλύτερη περίπτωση σε ανακατατάξεις προσωπικού και χιλιάδες μετακινήσεις υπηλλήλων από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Στη χειρότερη, όμως, πρόκειται για προαναγγελθείσα απόλυση που περιλαμβάνει η εφεδρεία.

Μεταξύ των εγκυκλίων που αναμένεται να εκδοθούν θα ρυθμιστεί, επίσης, η εφαρμογή των διατάξεων για το νέο βαθμολόγιο και την κατάταξη των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς, την κατάργηση των κενών θέσεων κ.ά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment