PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επίθεση της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ κατά Γ. Παπανδρέου


Καταγγέλλει τον κοινωνικό και οικονομικό σπαραγμό των νέων

Η νεολαία της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή της εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Δηλώνουν απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι από την πολιτική του κόμματος, ενώ καταγγέλλουν τον κοινωνικό και οικονομικό σπαραγμό των νέων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Συμπληρώνονται σχεδόν δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση που εκλέχτηκε με τη στήριξη των δημοκρατικών δυνάμεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Του απλού κόσμου που πίστεψε στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών που είχε επιφέρει η πενταετής κυβέρνηση της Ν.Δ. Ωστόσο, πολύ σύντομα οι προσδοκίες και οι ελπίδες όλων διαψεύστηκαν.

Με την δικαιολογία της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας και του συμμαζέματος του κράτους, η κυβέρνηση αρέσκεται καθημερινά στη λήψη σκληρών μέτρων εναντίον των αδυνάτων και έχει απαξιώσει πλήρως την έννοια και την αξία της κοινωνικής πολιτικής. Μέσα στον κυκεώνα των νεοφιλελεύθερων πρακτικών της κυβέρνησης, εμείς οι νέοι αποτελούμε μια από τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο.

Η ανεργία καθημερινά καλπάζει και το κυβερνητικό επιτελείο δεν δείχνει να έχει υιοθετήσει κάποια στρατηγική, κάποια στοχευμένη πολιτική με μακροχρόνια προοπτική που θα μπορούσε να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση, ώστε να φανεί φώς στο τούνελ του αδιεξόδου. Οι νέοι όχι μόνο αδυνατούμε να βρούμε εργασία αλλά παράλληλα ζούμε με το άγχος και την ανασφάλεια διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων.

Πλέον δεν μιλάμε για μισθούς των € 700 αλλά των € 592 με προοπτική για περαιτέρω στένεμα. Οι απολύσεις, η μερική απασχόληση, η μαύρη εργασία και η παραοικονομία ανθούν. Η αγορά δεν κινείται, τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν ή φυτοζωούν, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει μειωθεί και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους μετεγκατάστασής τους στο εξωτερικό, όπου τα κόστη είναι χαμηλότερα.

Τα κίνητρα που παρέχονται σε νέους επιχειρηματίες είναι πενιχρά και βραχυχρόνια. Καθημερινά συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι εμείς οι νέοι καλούμαστε να πληρώσουμε και να υποστούμε το βάρος των δεινών που επιφέρουν οι πολιτικές του μνημονίου.

Ζητούμε από την κυβέρνηση, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να λάβει μέτρα και πολιτικές στην κατεύθυνση όχι μόνο της μη αύξησης της ανεργίας αλλά, κυρίως, της μείωσής της. Δεν είναι μόνο ο δανεισμός που πρέπει να απασχολεί τους κυβερνώντες αλλά και οι πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν προκειμένου οι νέοι να μπορέσουν να ενταχθούν ομαλά στην παραγωγική διαδικασία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment