PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Επιτακτική ανάγκη η μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου


Με αφορμή δημοσίευμα της Περιστεριώτικης εφημερίδας “Ελεύθερος Διάλογος” για την επιτακτική ανάγκη της απομάκρυνσης των κατασκευών του Εκθεσιακού Κέντρου, το PeristeriNews.gr θα ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα.

Με αφορμή δημοσίευμα της Περιστεριώτικης εφημερίδας “Ελεύθερος Διάλογος” για την επιτακτική ανάγκη της απομάκρυνσης των κατασκευών του Εκθεσιακού Κέντρου, το PeristeriNews.gr θα ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα.

Ο χώρος αυτός στην περιοχή “Ζουμπούλια” είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου, μαζί με τα δύο γήπεδα και το χώρο του Γκαράζ του Δήμου.

Για το θέμα αυτό με συχνά δημοσιεύματά μας έχουμε εκφράσει την αναγκαιότητα να γίνουν ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν τα αυθαίρετα κτίσματα, που λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες άδειες και χωρίς κανένα όφελος για τους δημότες. Την ίδια θέση έχει εκφράσει από την αρχή της ίδρυσής του, μαζί με άλλα θέματα που έχει αναδείξει, ο Περιβαλλοντικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Περιστερίου καθώς και δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Περιστερίου.

Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να υπάρξει ενεργοποίηση όλων και σύσσωμο το Περιστέρι, η διοίκηση, οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς και οι πολίτες να κινητοποιηθούμε ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο αυτό βήμα: την απομάκρυνση των κατασκευών, την αναμόρφωση και ανάπλαση του χώρου σε χώρο πρασίνου.

Και άμεσα να ακολουθήσουν τα επόμενα: κινητοποίηση όλων και πίεση για την απόδοση των χώρων των δυο γηπέδων στους δημότες του Περιστερίου. Πρόκειται, για δύο χώρους που, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι ιδιοκτησία της ΕΘΕΛ με ιδιώτες, είναι χαρακτηρισμένοι ως χώροι πρασίνου, άρα δεν υπάρχει καμία προοπτική οικοπεδοποίησης ή άλλης εκμετάλλευσης. Και, βέβαια, η μεταστέγαση του Γκαράζ του Δήμου, που επίσης λειτουργεί χωρίς τις απαραίτητες απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες άδειες.

Ας ληφθεί υπ’ όψιν όλων αυτή η αναγκαιότητα, που όσο περνούν τα χρόνια η έλλειψη πρασίνου την κάνει πιο επιτακτική, και κυρίως από τη διοίκηση του Δήμου που πρέπει να μπει μπροστά για την επίτευξη αυτού του στόχου: να γίνει πράσινη η περιοχή, αλλά μόνο πράσινη, διότι η οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα μας βρει όλους αντίθετους!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment