Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επιστροφή χρημάτων των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Το θέμα των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού και της επιστροφής των χρημάτων που καταβλήθηκαν από τους μαθητές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Όπως αναφέρει η ΑΣΓΜΕ, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την επιστροφή των χρημάτων των σχολικών εκδρομών που ακυρώθηκαν και καταχρηστικά παρακρατούνται από τα τουριστικά γραφεία.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Το θέμα αφορά χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα που κατέβαλαν τα χρήματα από το υστέρημα τους για να συμμετέχουν τα παιδιά τους στις σχολικές εκδρομές (εσωτερικό και εξωτερικό) στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η κυβέρνηση αντί λοιπόν να λύσει το πρόβλημα με μια νομοθετική ρύθμιση, με ΠΝΠ (ΦΕΚ 84 13/04/20 άρθρο 70) έδωσε τη δυνατότητα στα Τουριστικά Πρακτορεία (“…να προσφέρουν στον πελάτη (γονέα) αντί της επιστροφής χρημάτων ισόποσο πιστωτικό σημείωμα (Voucher) ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του”).

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία γονέων πραγματοποίησε συνάντηση με την κ. Γκίκα Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κ. Γκίκα με ύφος επιθετικό μετά την τοποθέτησή μας και το αίτημα μας για πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας με το συναρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού ώστε να δρομολογηθεί η άμεση επιστροφή των χρημάτων στους γονείς του συνολικού ποσού που έχουν καταβάλει, με απροκάλυπτο τρόπο τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος των Τουριστικών Πρακτόρων και υπεραμύνθηκε της ΠΝΠ δηλώνοντας χωρίς ίχνος ντροπής ότι οι γονείς θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω μετά από 18 μήνες και πρόσκαιρα δανείζουν τα τουριστικά γραφεία για να επιβιώσουν.

Σε επισήμανση μας ότι υπάρχουν πολλοί γονείς που σε περίοδο πανδημίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις δουλειές τους, ζουν σε συνθήκες αναστολής εργασίας, εκ’ περιτροπής εργασίας, έχουν απολυθεί και έχουν άμεση ανάγκη τα χρήματά τους δήλωσε ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε.!!!!!

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλουμε στους χιλιάδες γονείς που αγωνιούν για την επιστροφή των χρημάτων τους τις προκλητικές δηλώσεις της κ. Γκίκα και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να πάρουμε τα χρήματα μας στο ακέραιο πίσω.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Χειροπέδες σε 33χρονο για κοκαΐνη, πιστόλι και πλαστά ευρώ

Peristerinews.gr Newsroom

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο το Σαββατοκύριακο, κλειστοί κεντρικοί δρόμοι

Peristerinews.gr Newsroom

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στο Περιστέρι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment