PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Ανακαίνιση σπιτιού: Δείτε συμβουλές και 7 χρήσιμα tips


Η καλύτερη εποχή για την ανακαίνιση σπιτιού θεωρείται από τους ειδικούς το καλοκαίρι.

Αρχικά το καλοκαίρι ευνοεί μια ανακαίνιση λόγω του πολύ καλού καιρού, την ανόδου της θερμοκρασίας και διότι μεγαλώνει η μέρα.

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποιες συμβουλές προτού ξεκινήσουμε να κάνουμε ανακαίνιση σπιτιού ώστε να ωφεληθούμε σε θέμα χρόνου και οικονομίας.

Όρισε το budget

Ξεκίνησε κάνοντας ένα πλάνο και σκέψου ποιο θέλεις να είναι το όριο του ποσού που θέλεις να ξοδέψεις.

Φτιάξε ένα σχέδιο με τα μέρη που πρέπει να ανανεωθούν

Το δεύτερο βήμα που καλείσαι να κάνεις, είναι να βρεις ακριβώς τα μέρη ή τα σημεία του σπιτιού που πρέπει να αλλάξουν. Φρόντισε να το κάνεις συγκεντρωμένα από την αρχή, ώστε να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού. Αν θέλεις να δώσεις έναν έντονο αέρα ανανέωσης στο σπίτι, τότε καλό θα ήταν να εστιάσεις στην κουζίνα, το μπάνιο, τις πόρτες, τα πλακάκια, τα πατώματα και τις εσωτερικές ντουλάπες.

Κάνε έρευνα αγοράς και βρες τις χαμηλότερες τιμές

Το τρίτο και πολύ σημαντικό βήμα σε αυτό το «ταξίδι» ανανέωσης, είναι να πραγματοποιήσεις μια καλή έρευνα αγοράς, προκειμένου να βρεις τα προϊόντα που αναζητάς, με την εγγύηση χαμηλότερης τιμής. Χάρη στο Διαδίκτυο μπορείς να συγκρίνεις εύκολα τιμές και να δεις αν το ποσό που προκύπτει ξεπερνά το budget που έχεις θέσει.

Εμπιστέψου ένα καλό εγχειρίδιο

Επόμενη κίνησή σου πρέπει να είναι η ανακάλυψη ενός καλού συμμάχου. Μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων πώλησης για να φέρεις εις πέρας το project ανακαίνισης. Μπορείς, επίσης, να εμπιστευτείς ένα καλό εγχειρίδιο που θα σε καθοδηγήσει βήμα-βήμα.

Ζήτα βοήθεια

Στην περίπτωση που δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να κάνεις μόνος σου την ανακαίνιση, τότε μπορείς να αφήσεις το project στα χέρια των ειδικών. Ζήτησε τη βοήθεια μιας καλής υπηρεσίας μεταφοράς και τοποθέτησης και κάνε την ανακαίνιση του σπιτιού μια εύκολη και διασκεδαστική υπόθεση.

7 χρήσιμα tips για την ανακαίνιση σπιτιού

Μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο σπίτι μας που δε θα στοιχίσουν πολύ και θα του δώσουν μία νέα πνοή. Η καλύτερη και πιο οικονομική λύση είναι οι ιδέες DIY (Κάνε το μόνος σου) και αλλάζουν πραγματικά την εικόνα του σπιτιού μας.

Ράφια με σωλήνες

Μπορείτε εύκολα να δώσετε τελείως άλλο χαρακτήρα στην κουζίνα σας προσθέτοντας μερικά ράφια. Τα ράφια σε συνδυασμό με μερικούς χάλκινους σωλήνες θα δώσουν άλλη δυναμική στο χώρο και θα κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πιο “χειροποίητη”. Το industrial στιλ άλλωστε, κάνει δυναμικό comeback και είναι πολύ στη μόδα τελευταία.

Ανακαίνιση πολυθρόνων

Οι πολυθρόνες και οι καρέκλες συχνά αλλάζουν μόδα και εμείς ξεμένουμε με τα παλιά για πολλά χρόνια γιατί θεωρούμε πως η μόνη λύση είναι να αγοράσουμε καινούρια. Η οικονομική κρίση έφερε και ένα καλό στη διακόσμηση. Τα DIY! Μπορείτε εύκολα και με ελάχιστα έξοδα να ανανεώσετε πλήρως τις πολυθρόνες σας, αλλάζοντας το ύφασμα, προσθέτοντας κουμπιά, τρουκς, σχέδια, και αλλάζοντας ακόμα και τα πόδια. Για το ύφασμα, προσέξτε να επιλέξετε υφάσματα ανθεκτικά σε νερό και λεκέδες.

Gallery πινάκων

Σας αρέσουν οι πίνακες; Τότε θα σας χαροποιήσουν τα παρακάτω νέα. Οι πίνακες κάνουν comeback και μάλιστα τοποθετούνται στους τοίχους σαν να βρίσκεστε σε έκθεση ζωγραφικής. Η μόδα ξεκίνησε από το Μανχάταν και πλέον όλο και περισσότερος κόσμος ακολουθεί το συγκεκριμένο τρεντ διακόσμησης. Διαλέξτε τη θεματολογία της γκαλερί σας και κρεμάστε τους πίνακες σε ανομοιόμορφα ύψη, δημιουργώντας ένα “κολάζ” από πίνακες!

Αυτοσχέδια ντουλάπια και αποθηκευτικοί χώροι

Τα ντουλάπια, τα κουτιά, και όλων των ειδών οι αποθηκευτικοί χώροι είναι απαραίτητα για ένα οργανωμένο σπίτι. Μόλις βάλετε όλα τα πράγματα σε τάξη θα δείτε πόσο θα αλλάξει η ψυχολογία σας. Αγοράστε κουτιά, καλάθια, συρτάρια, κάντε ανακαίνιση στις ντουλάπες σας για να χωράνε περισσότερα πράγματα και οργανώστε τον χώρο σας έτσι ώστε να χωράνε όλα σας τα πράγματα, να μην υπάρχουν πουθενά πεταμένα ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, περιοδικά, βιβλία και καλώδια. Αν κάνετε σωστή οργάνωση θα συνειδητοποιήσετε πως ένα όμορφο και περιποιημένο σπίτι μπορεί να φέρει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία σας.

Δημιουργικότητα με χρώματα

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να κάνετε τεράστιες αλλαγές στο σπίτι σας για να ανανεωθεί. Μπορείτε απλά να επενδύσετε σε πιο μικρές καλόγουστες αλλαγές που θα σας κοστίσουν λιγότερο και θα ξεμπερδέψετε με αυτές πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, αν έχετε βαρεθεί το χρώμα των τοίχων σας, δε χρειάζεται να βάψετε όλο το σπίτι. Μπορείτε, όμως, να βάψετε κάποιες λεπτομέρειες που θα δώσουν αμέσως άλλη πνοή στο χώρο και επιπλέον δε θα σας δυσκολέψουν στο να τις πετύχετε.

Δώστε χαρακτήρα σε κάθε σημείο του σπιτιού

Στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν χώροι που είναι πολύ βαριά διακοσμημένοι και άλλοι χώροι ή σημεία του σπιτιού που είναι κενά και άδεια. Καλό είναι να υπάρχει μία ισορροπία. Για παράδειγμα, οι διάδρομοι συνήθως είναι άδειοι στα πιο πολλά σπίτια, και δεν έχουν ούτε στιλ, ούτε χαρακτήρα. Δημιουργήστε όμορφους διαδρόμους που εναρμονίζονται με το υπόλοιπο σπίτι. Προσθέστε κουρτίνες, ένα σκαμπό, μερικά λουλούδια, ή οτιδήποτε θεωρείτε οτι θα ταιριάξει με το υπόλοιπο σπίτι. Προσέξτε να μην τον μπλοκάρετε για να περνάτε εύκολα!

Ανανεώστε τις πόρτες σας

Λένε πως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει και γι’ αυτό καλό είναι η πόρτα σας και το εξωτερικό μέρος του σπιτιού να είναι εξίσου αξιοπρεπές με το εσωτερικό μέρος. Αλλάξτε την πόρτα σας, βάψτε την, ή προσθέστε ένα ωραίο vintage πινακάκι που θα καλωσορίζει τους καλεσμένους σας. Επίσης φροντίστε το πατάκι σας να είναι καθαρό και προσθέστε (αν μένετε σε πολυκατοικία), μία γλάστρα ή ένα τραπεζάκι με μερικά αρωματικά κεριά.

Πηγή: womanblog.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment