PeristeriNews.gr
Οικονομία

Επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών


Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψουν εντός της εβδομάδας τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, προκειμένου να προλειάνουν το έδαφος για την επιστροφή και των επικεφαλής.

«Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρτ, μιλώντας στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Η επιστροφή τους είναι ένα σημαντικό βήμα στην προετοιμασία της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, στο άμεσο μέλλον» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News», ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε αιχμηρό μήνυμα προς το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα και ότι η βάση της συζήτησης για την αξιολόγηση «δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού».

Το ΔΝΤ πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα και πως η όποια κωλυσιεργία στις διαπραγματεύσεις δυσκολεύει τη στρατηγική της κυβέρνησης να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο μέτρων-ύφεσης-νέων μέτρων, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ επισήμανε ότι δεν μπορούν να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα, ούτε κόψιμο στις τρέχουσες συντάξεις, όταν η οικονομία και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις του καλοκαιριού.

«Υπάρχουν κόκκινες γραμμές στο θέμα των συντάξεων και στο μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής», εξήγησε και πρόσθεσε ότι μέρος των συζητήσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφορά και στη διαχείριση των δαπανών που προορίζονται για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment