PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Επισφραγίστηκε η δημιουργία δύο κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων στον Δήμο Περιστερίου



Με την υπογραφή των Συμφώνων Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Περιστερίου και της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Με την υπογραφή των Συμφώνων Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Περιστερίου και της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, επισφραγίστηκε η δημιουργία και λειτουργία των δύο κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων στην πόλη μας.

Στις 4 Οκτωβρίου 2012 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μετέβησαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και υπέγραψαν τα σύμφωνα συνεργασίας με τους κ.κ. Γιώργο Πατούλη (Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών) και Κων/νο Δήμτσα (Γεν. Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ).

Ταυτόχρονα, παρόμοια συμφωνητικά υπεγράφησαν σε περιοχές που καλύπτουν γεωγραφικά το βορειοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, τον ορεινό Έβρο και το βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδας, τα διαπόντια νησιά της Κέρκυρας.

Σκοπός των Κοινωνικών Ιατρείων θα είναι η παροχή υπηρεσιών σε πολίτες, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, άποροι, μακροχρόνια άνεργοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι, καθώς και η ταυτόχρονη υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στις αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες.

Τα Ιατρεία θα λειτουργούν με την παροχή υπηρεσιών από εθελοντές ειδικευμένους ιατρούς μέλη των τοπικών Ιατρικών Συλλόγων συνεπικουρούμενους από ιατρούς χωρίς τίτλο ειδικότητας, καθώς και εθελοντές πολίτες στη διοικητική, γραμματειακή και νοσηλευτική στήριξη.

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα αποτελέσει σημαντική παρέμβαση στην Δημόσια Υγεία για τη Βελτίωση και την Προαγωγή της Ποιότητας Ζωής των πολιτών που χρήζουν μέριμνας και προστασίας.

Ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι: «Αυτή τη δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, πρώτη προτεραιότητά μας είναι ως Δημοτική Αρχή να σκύβουμε και αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Δεν θα σταματήσουμε αυτήν την προσπάθεια, αλλά θα την εντείνουμε με το ίδιο πάθος».

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η χαρά μας είναι διπλή διότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας επ´ αγαθόν ο καθένας στο ρόλο που διαδραματίζει στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Όλοι θα προσφέρουμε είτε σε έμψυχο υλικό είτε σε φάρμακα με ό,τι μπορεί ο καθένας».

Τέλος, ο κ. Δήμτσας μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Αποτελεί η απόφασή μας αυτή την αφετηρία χάραξης μιας στρατηγικής κοινωνικής ευαισθητοποίησης που πλαισιώνεται από τον ζήλο, τις ειλικρινείς προθέσεις και την αμοιβαιότητα υψηλής διάθεσης παροχής υπηρεσιών που θα υπηρετήσουν την ανθρώπινη ανάγκη και αξιοπρέπεια».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει την Μητέρα στο Άλσος

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Leave a Comment