PeristeriNews.gr
Οικονομία

Επιμένει η Κομισιόν σε γραπτές εγγυήσεις από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ


Το Eurogroup επιμένει στο αίτημα για έγγραφες διαβεβαιώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων ως προς την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και την εφαρμογή του νέου προγράμματος, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί.

Το Eurogroup επιμένει στο αίτημα για έγγραφες διαβεβαιώσεις των δύο μεγάλων κομμάτων δυνάμεων ως προς την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και την εφαρμογή του νέου προγράμματος, όπως τόνισε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να ζητούν από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας έγγραφες διαβεβαιώσεις ως προς την τήρηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και την εφαρμογή του νέου προγράμματος, ο Ολιβιέ Μπαγί απάντησε ότι το αίτημα του Eurogroup παραμένει σε ισχύ και ότι τα δύο μεγάλα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας, θα πρέπει να δεσμευθούν εγγράφως για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου στήριξης, στις Βρυξέλλες αναμένουν «διευκρινίσεις» από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ώστε αμέσως μετά να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

«H απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», είπε ο κ. Μπαγί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment