PeristeriNews.gr
Οικονομία

Επικουρικές συντάξεις: Άμεση έκδοση με 15ετία και για το Δημόσιο


Περίπου 12.000 – 13.000 ασφαλισμένοι του δημοσίου  θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από τη διάταξη για τις επικουρικές συντάξεις.

Τις επόμενες μέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στόχος, όπως ανέφερε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, είναι να ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβριο ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα από 100 εως 200 ευρώ σε 750 χιλιάδες συνταξιούχους με προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ και σύνταξή έως 1600 ευρώ.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους συνταξιούχους, περιλαμβάνει το μίνι ασφαλιστικό, όπως θεμελίωση δικαιώματος για έκδοση επικουρικής σύνταξης με τη συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης για τους ασφαλισμένους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας στόχος είναι να υποχωρήσουν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις στις 30.000 από τις 42.000 που είναι τώρα. Από τη συγκεκριμένη διάταξη ωφελούνται περί τους 12.000-13.000 ασφαλισμένους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο νομοσχέδιο διευκρινίζεται επίσης ότι η περίθαλψη θα αφορά από εδώ και στο εξής μόνο στα πρόσωπα με ενεργό ΑΜΚΑ προκειμένου να μην γίνεται κατάχρηση των υπηρεσιών. «Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στην Ελλάδα μόνο για να νοσηλευτούν και τους να γράψουν φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment