PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επιεικείς κυρώσεις στους Αμερικανούς που βομβάρδισαν νοσοκομείο στο Αφγανιστάν


Οι κυρώσεις οι οποίες επιβλήθηκαν στους Αμερικανούς στρατιωτικούς που εμπλέκονται στον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, τον περασμένο Οκτώβριο, δεν δικαιώνουν και συνιστούν ύβρη για τους νεκρούς της επίθεσης αυτής, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Η επίθεση της 3ης Οκτωβρίου του 2015 από αεροσκάφος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο νοσοκομείο των MSF στην Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, προκάλεσε το θάνατο 42 ανθρώπων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσαν ότι επιβλήθηκαν ή θα επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις σε περισσότερους από 10 στρατιωτικούς μετά το σφάλμα το οποίο συγκλόνισε την κοινή γνώμη και ώθησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει συγγνώμη.

«Αυτοί που εμπλέκονταν πολύ στενά στο περιστατικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή διοικητικές κυρώσεις εναντίον τους», δήλωσε ο σμήναρχος Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος της Centcom, διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. «Ορισμένοι απομακρύνθηκαν από το θέατρο των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Οι διοικητικές κυρώσεις μπορούν να πάρουν διάφορες μορφές, από απλή νουθεσία ως επιστολή επίπληξης – η οποία στην πραγματικότητα μπλοκάρει τη σταδιοδρομία ενός στρατιωτικού.

Ωστόσο για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν. «Οι οικογένειες των θυμάτων θα τις θεωρήσουν, και δικαίως, ταυτοχρόνως ως μια αδικία και μια προσβολή: ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε τη δική του έρευνα και αποφάσισε ότι δεν διαπράχθηκε κανένα έγκλημα», υπογραμμίζει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε σχετική ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment