PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιδράσεις προκαλεί η αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά


Με ένα βίντεο που απέστειλε στον ρ/σ Αθήνα 9,84 απάντησε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα στην αποφυλάκιση νωρίτερα σήμερα του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Γιώργου Ρουπακιά.

Το βίντεο τιτλοφορείται «Απολογίες Ρουπακιά, Χρυσή Αυγή και πραγματικότητα» και δείχνει, μεταξύ άλλων, αποσπάσματα από την απολογία του Ρουπακιά, φωτογραφία του με τον φερόμενο ως πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργο Πατέλη, καθώς επίσης και άλλη φωτογραφία στην οποία κάνει ναζιστικό χαιρετισμό.

Επίσης, υπάρχουν στιγμιότυπα από ομιλίες του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, στις οποίες επίσης προβαίνει σε ναζιστικό χαιρετισμό, ενώ σε άλλη λέει πως «είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που συμπλήρωσε το ανώτατο όριο προφυλάκισης σήμερα, οδηγείται φρουρούμενος στο σπίτι του, καθώς θα παραμείνει σε κατ’οίκον περιορισμό.

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο, είναι ακόμη στην εξέταση των πρώτων μαρτύρων από την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού.

ΚΚΕ: Πρόκληση η αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά

«Πρόκληση» όχι μόνο για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αλλά και «για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής οργάνωσης» της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει η αποφυλάκιση του Ρουπακιά «προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας» και καταλογίζει ευθύνες τόσο η προηγούμενη όσο και στη σημερινή κυβέρνηση «που ολιγώρησαν στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής».

«Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι όροι για τη γρήγορη και απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης, με τη μεταφορά της σε κατάλληλη αίθουσα και άλλα αναγκαία μέτρα», υπογραμμίζει ο Περισσός, καλώντας τον λαό και τη νεολαία «να επαγρυπνούν και να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής».

Ποτάμι: Ο Ρουπακιάς εκτός φυλακής επί κυβέρνησης της αριστεράς

«Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα από σήμερα, επί κυβέρνησης της αριστεράς, θα κυκλοφορεί και πάλι ανάμεσά μας», αναφέρει το Ποτάμι και συμπληρώνει ότι πρόκειται για κραυγαλέα απόδειξη των τεράστιων προβλημάτων του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα, τα οποία -όπως αναφέρει- δεν αντιμετωπίζονται με λόγια του αέρα.

«Με αυτά πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση και η ηγεσία της Δικαιοσύνης και όχι με τις μηνύσεις εναντίον εκείνων που ασκούν κριτική ή με παρεμβάσεις ακόμη και στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου», συμπληρώνει.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αλλά λλά τίποτα δεν έγινε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment