PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Επέτειος» για τους Occupy Wall Street (video)



Το κίνημα των αγανακτισμένων της Wall Street έκλεισε χθες έναν χρόνο ζωής και περίπου 1.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Το κίνημα των αγανακτισμένων της Wall Street έκλεισε χθες έναν χρόνο ζωής και περίπου 1.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η πορεία ήταν σαφώς μικρότερη από τις πρώτες εκδηλώσεις του κινήματος το περασμένο φθινόπωρο, κάνοντας εμφανή τη χαμηλότερη πλέον δυναμικότητα της προσπάθειας της διαμαρτυρίας και διεκδίκησης ενός δικαιότερου οικονομικού συστήματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία της Νέας Υόρκης προέβη σε περίπου 150 συλλήψεις διαδηλωτών, γεγονός που ένας διαδηλωτής χαρακτήρισε ενδεικτικό της δυναμικής που έχει ακόμα το κίνημα: «Πολλά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι το κίνημα αργοπεθαίνει, αλλά το γεγονός ότι έγιναν πάνω από 100 συλλήψεις δείχνει ότι είναι ακόμα μέρος της όλης συζήτησης» ανέφερε.

«Αυτό που έγινε εδώ πριν από έναν χρόνο είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί να τερματιστεί» δήλωσε επίσης ο συγγραφέας Chris Hedges.

Ο Vincent Smorto, ένας εργάτης από το Brooklyn, δήλωσε ότι το κίνημα της Wall Street χάνει ολοένα έδαφος. «Όταν τη δεκαετία του ’60 ο κόσμος διαμαρτυρόταν κατά του πολέμου του Βιετνάμ, ήξερε ακριβώς τι ζητούσε. Αυτοί οι τύποι δεν φαίνονται και πολύ σίγουροι για το τι θέλουν» είπε χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι, αν και το κίνημα τράβηξε την προσοχή των μέσων και κινητοποίησε πλήθος κόσμου τους πρώτους μήνες, έχασε σταδιακά τη δυναμική του και εδώ και λίγο καιρό μοιάζει να ξεθύμανε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Έρευνα του FBI για την εξαφάνιση αρχαίων θησαυρών από το Βρετανικό Μουσείο

Peristeri News

Γαλλία: Επεισόδια και καμένα πούλμαν πριν από τον τελικό κυπέλλου Λιόν – Παρί

Peristeri News

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Ράφα παρά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου

Peristeri News

Leave a Comment