PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Έπεσε «φώς» στη δολοφονία 29χρονου στο Περιστέρι


Έπειτα από έξι χρόνια, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασε την άγρια εκτέλεση 29χρονου υπήκοου Αλβανίας, έξω από μπαρ στην οδό Λασσάνης 1 στο Περιστέρι.

Από την έρευνα της αστυνομίας ταυτοποιήθηκαν οι τρεις φυσικοί αυτουργοί, πρόκειται για έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, ήδη έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης και έναν ακόμη άγνωστο άνδρα (σ.σ. οδηγός της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση), καθώς και μία 28χρονη (σ.σ. άμεση συνεργός).

Να θυμίσουμε ότι ο 29χρονος είχε βρεθεί νεκρός στη θέση του οδηγού αυτοκινήτου, φέροντας τραύματα από πυροβόλο όπλο. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Ασφάλειας, το προαναφερόμενο αυτοκίνητο το προσέγγισε μοτοσυκλέτα με δύο επιβάτες, ο συνεπιβάτης της οποίας χωρίς να αποβιβασθεί, πυροβόλησε εναντίον του.

Να σημειώσουμε ότι το θύμα είχε έρθει στην Ελλάδα από την Ολλανδία με σκοπό να συναντηθεί με γυναίκα που είχε γνωρίσει μέσω ιστοσελίδας κοινωνικού δικτύου και την ημέρα του εγκλήματος, είχε μεταβεί στην περιοχή του Περιστερίου σε προσυμφωνημένο ραντεβού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το προαναφερόμενο προφίλ είχε δημιουργηθεί, με ψευδή στοιχεία, από γυναίκα, τον χειρισμό του οποίου όμως είχε αναλάβει ο 38χρονος δράστης. Επίσης, εξακριβώθηκε ότι η γυναίκα που επικοινωνούσε τόσο τηλεφωνικά όσο και με γραπτά μηνύματα με το θύμα προκειμένου να ορίσει το ραντεβού, ήταν η 28χρονη πάντα καθ’ υπόδειξη του 38χρονου.

Ο 38χρονος εκτελεστής έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία εγκληματικών πράξεων μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, κλοπές και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονία, εντοπίζοντας μέσω διαδικτύου έναν μάρτυρα ο οποίος γνώριζε λεπτομέρειες για την εκτέλεση και περιέγραψε στους αστυνομικούς όλο το σκηνικό του εγκλήματος.

Ο δολοφόνος, από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είχε αναλάβει την εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ εμπλέκεται σε δολοφονίες και σε απόπειρες δολοφονιών στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το 2014 έκρυβε στο σπίτι του στο κέντρο Αθήνας, μετά από πυροβολισμούς με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο στον Πειραιά, έναν από τους δράστες του, όπου τότε είχαν τραυματιστεί 15 θαμώνες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment