PeristeriNews.gr
Οικονομία

Επεμβάσεις ξένων αξιωματούχων για την παραμονή ή έξοδο Ελλάδας από το ευρώ



Συνεχείς είναι οι «επεμβάσεις» και «επισημάνσεις» που κάνουν ξένοι αξιωματούχοι για την παραμονή ή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Συνεχείς είναι οι «επεμβάσεις» και «επισημάνσεις» που κάνουν ξένοι αξιωματούχοι για την παραμονή ή την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Εάν η Αθήνα χρειάζεται χρόνο για το σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να της τον δώσουμε» σημειώνει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, συστήνοντας στους Ευρωπαίους «να μην κουνούν το δάκτυλο στους Έλληνες, αλλά να τους αφήσουν να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν».

«Δεν μπορούμε να επέμβουμε στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών κομμάτων» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup σε δηλώσεις του στο γερμανικό πρακτορείο.

Ο ίδιος απέρριψε επίσης τη «λύση» της ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη, τονίζοντας πάντως πως «εξίσου άχρηστη λύση θα ήταν η πλήρης αναστροφή της Ελλάδας από το πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί».

«Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν στην Ελλάδα δινόταν, για παράδειγμα, ένα έτος παραπάνω για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, αλλά αυτό πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο» πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, «θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το χρονοδιάγραμμα αφού σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Από την άλλη ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην αυστιακή εφημερίδα Die Presse τόνισε πως «Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν “η ακριβότερη λύση για όλους τους εμπλεκόμενους” αν και πλέον θα στοίχιζε λιγότερο απ’ ότι στην αρχή της κρίσης χρέους».
«Στην αρχή της κρίσης θα κόστιζε πολύ περισσότερο. Σήμερα όλοι στις αγορές είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανότητες», σημείωσε.

Ο Ρέγκλινγκ τόνισε πάντως πως «το συνετό είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα» και συμπλήρωσε πως «μια έξοδος από την ευρωζώνη θα οδηγούσε τη χώρα στην ένδεια».
Ο Όλι Ρεν από την άλλη δήλωσε πως είναι στα χέρια των Ελλήνων η παραμονή στην ευρωζώνη.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Ρ σημείωσε πως η Ευρώπη είναι περισσότερο ικανή να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας απ’ ό,τι ήταν πριν από δύο χρόνια ενώ πρόσθεσε ότι οι συνέπειες για την ίδια τη χώρα θα ήταν χειρότερες απ’ ότι για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Ο Ρεν τόνισε πως εξακολουθεί να πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ, ωστόσο θα πρέπει να διαλέξει εάν θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ή όχι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου οι αρμοδιότητες όλων των ΔΟΥ Αττικής

Peristeri News

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους

Peristeri News

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment