Περιφέρεια Αττικής

Επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ανάμεσα σε ομάδα κατοίκων του Γραμματικού και οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι, μαζί με παράγοντες και βετεράνους του συλλόγου παραβρίσκονταν στην αίθουσα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συζήτηση για το συνοδευτικό έργο της Περιφέρειας, δίπλα στο νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές που αντιδρούν στην δημιουργία της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στο Γραμματικό, ζήτησαν από το προεδρείο να θέσει το θέμα αυτό προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Θοδωρής Σχινάς, εξήγησε ότι αυτό ήταν αδύνατον αλλά δεν αρνήθηκε την συζήτηση, ορίζοντάς την μάλιστα σε σύντομο διάστημα, την 1η Μαρτίου.

Ωστόσο δεν επήλθε ηρεμία. Μετά από ολιγόλεπτη ανακωχή, ακολούθησε η συμπλοκή μεταξύ της πρώτης ομάδας των νεαρών με τους νεαρούς φιλάθλους της ΑΕΚ. Αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστεί ο πρόεδρος να διακόψει την συνεδρίαση, η οποία ούτως ή άλλως δεν είχε αρχίσει, ενώ δεν διαφαινόταν και προοπτική για την όποια συνέχεια.

Λίγο μετά τα επεισόδια εξέδωσε ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου καταδικάζοντας το περιστατικό. Αναλυτικά:

«Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, δεν έγινε δυνατή η προγραμματισμένη 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξαιτίας επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ ορισμένων ατόμων εκ των διαμαρτυρόμενων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Γραμματικό, και ορισμένων οπαδών της ΑΕΚ. Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις βίαιες ενέργειες. Η συζήτηση και η λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ακούγονται πάντα όλες οι απόψεις, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία για τους πολίτες της Αττικής, και ως τέτοια οφείλουν όλοι να τη διαφυλάσσουν και να τη σέβονται. Επεισόδια σαν αυτά που έλαβαν χώρα σήμερα εντός της αίθουσας του Συμβουλίου, απομειώνουν τη σημασία του θεσμού, αποδυναμώνουν τη δημοκρατική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και δεν υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κυττάρου Δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι, αιρετοί και πολίτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής δημοκρατίας».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο επικεφαλής της παράταξης «180 – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο», Βασίλης Κορομάντζος:

«Για μια ακόμη φορά κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων συμπεριφορών που έφτασαν μέχρι χειροδικιών.

Είναι προφανές ότι τόσο η Περιφερειάρχης Αττικής όσο και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν χάσει τον έλεγχο με αποτέλεσμα οι συνεδριάσεις να μετατρέπονται σε αρένα και αποδεδειγμένα πλέον αδυνατούν να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων.

Σήμερα κάτοικοι του Γραμματικού ζήτησαν να συζητηθεί αίτημά τους για την διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΥ στην περιοχή τους υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις που τους είχε δώσει η Κα Δούρου καταγγέλλοντας την ασυνέπεια της.

Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Περιφερειακής Αρχής για επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, μέχρι σήμερα και αφού έχουν περάσει τρία χρόνια, καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έχει γίνει σ αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε την Περιφερειακή αρχή να λάβει μέτρα για να μην επαναληφθούν οι εικόνες ντροπής που ζήσαμε σήμερα.
Καλούμε επίσης την Κα Δούρου να εξηγήσει στους κατοίκους της Αττικής γιατί δεν μπόρεσε να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για λύση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων».

Related posts

Περιφέρεια Αττικής: Στη Λ. Σχιστού-Σκαραμαγκά η νέα ασφαλτόστρωση

Peristeri News

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη Λ. Σχιστού λόγω έργων

Peristeri News

«MyAttica»: Η νέα εφαρμογή της Περιφέρειας Αττικής

Peristeri News

Leave a Comment