PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στην Άγκυρα


Χρήση αντλιών νερού έκανε το απόγευμα της Τρίτης η τουρκική αστυνομία στην Άγκυρα, προκειμένου να διαλύσει χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου.

Χρήση αντλιών νερού έκανε το απόγευμα της Τρίτης η τουρκική αστυνομία στην Άγκυρα, προκειμένου να διαλύσει χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (ΑΕΣ).

Οι διαδηλωτές, υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι η επανεκλογή του κυβερνητικού ισλαμιστή δημάρχου της τουρκικής πρωτεύουσας Μελίχ Γκιοκτσέκ είναι αποτέλεσμα νοθείας και παρατυπιών και ότι πραγματικός νικητής είναι ο υποψήφιος που στηρίζεται από το κεντροαριστερό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, Μανσούρ Γιαβάς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «κλέφτη Ταγίπ», αναφερόμενοι στον Τούρκο πρωθυπουργό, καθώς και «ΑΕΣ είμαστε μαζί σου».

Στις εκλογές της Κυριακής, το κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό κόμμα διατήρησε τα υψηλά ποσοστά του και τη δημαρχία των δύο πολιτικών και οικονομικών κέντρων της χώρας, Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment