PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επανεξετάζονται τα περιοριστικά μέτρα


Συνεδριάζει αύριο το πρωί η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με σκοπό την επανεξέταση στα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Η επιτροπή αναμένεται να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, να αξιολογήσει το πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται και να εξετάσει ποιες αλλαγές είναι δυνατό να κάνει.

Την επανεξέταση των μέτρων επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη λέγοντας πως «υπάρχει τεράστια κόπωση στην κοινωνία και απαιτούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης».

Περιγράφοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας, η κ. Πελώνη εξήγησε ότι βασίζεται σε δύο πυλώνες. Ο ένας πυλώνας προβλέπει την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Ο δεύτερος αναζητεί τρόπους αποσυμπίεσης για την κοινωνία μαζί με μια νέα συμφωνία για τήρηση των μέτρων.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναγνώρισε πως υπάρχει κόπωση σε όλα τα επίπεδα, τόνισε, ωστόσο, ότι τα μέτρα αποδίδουν στο βαθμό που τηρούνται. «Αν δεν είχαμε τα μέτρα σε ισχύ θα είχαμε πολλά περισσότερα κρούσματα αυτή τη στιγμή και πολύ περισσότερους θανάτους», όπως είπε.

«Από την άλλη, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι προφανώς υπάρχει τεράστια κόπωση στην κοινωνία και απαιτούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης. Προφανώς, πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα. Είμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή, καθώς τα κρούσματα είναι ψηλά και έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη στην Αττική.», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment