PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επανέρχονται τα σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας



Νέα οικονομική βοήθεια θα χρειαστεί η Ελλάδα το αργότερο στα μέσα Αυγούστου.

Νέα οικονομική βοήθεια θα χρειαστεί η Ελλάδα το αργότερο στα μέσα Αυγούστου. Τότε λήγει ένα ομόλογο, που διακρατείται από την ΕΚΤ, όπως αναφέρει το Focus που βασίστηκε σε ένα έγγραφο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.

Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προετοίμασε τους βουλευτές των κομμάτων CDU και CSU για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του ΕΜΣ, είπε, συμπεριλαμβάνονται «αναγκαστικά και διαδικασίες χρεοκοπίας για κράτη». Κατά την άποψη πολλών ειδικών, πρόσθεσε, οι Έλληνες δεν θα τα καταφέρουν «χωρίς εξωτερική υποτίμηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Focus, η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να συνδέσει τη συμφωνηθείσα απευθείας βοήθεια στις τράπεζες μέσω του νέου μηχανισμού διάσωσης ΕΜΣ και με νέους όρους.

Πάντως, ο γερμανός υφυπουργός οικονομικών Στέφεν Κάμπερτερ διέψευσε το δημοσίευμα του «Focus». «Αυτή η περιγραφή είναι μια ανοησία», δήλωσε την Κυριακή στο Reuters ο ίδιος, στο περιθώριο του συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών στο Κρέφελντ. «Ο Σόιμπλε δεν έκανε λόγο για χρεοκοπία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment