PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επαναδιαπραγμάτευση; Μόνο στο λεξικό!


Απότομη προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα των Τροικανών έκαναν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

​Απότομη προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα των Τροικανών έκαναν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, αφού οι δανειστές μας είναι αμετακίνητοι και απαιτούν την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος, ενώ η λέξη επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει μόνο στο λεξικό!

Ο πρωθυπουργός στην πρώτη επαφή του με τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, προσπάθησε να καταστήσει σαφές το μήνυμα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις και ότι η μακρά περίοδος των υποσχέσεων και της γενικής στασιμότητας έλαβε τέλος.

«Πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσει το 6%, κάτι που υπερβαίνει και τις δικές σας προβλέψεις και τις δικές μας εκτιμήσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να τονωθεί η ελληνική οικονομία» τόνισε στη τρόικα ο κ.Σαμαράς, προσπαθώντας εμμέσως να τους πείσει πως οι αλλαγές στο πρόγραμμα είναι απαραίτητες .

Τα ίδια πάνω κάτω αναφέρθηκαν και από τον νέο Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος, περιγράφοντας με ρεαλισμό την κατάσταση, έκανε λόγο «για δύσκολα χρόνια» που έρχονται.

Από την πλευρά τους τα μέλη της τρόικας επεσήμαναν στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι σε αυτή τη φάση δεν θα είναι εύκολο η όποια αλλαγή του προγράμματος να περάσει από τα 17 κοινοβούλια των χωρών-μελών της ευρωζωνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη και απόφαση να υπάρξει σε διμερές επίπεδο (Αθήνα – τρόικα), υπάρχει ο κίνδυνος να μην εγκρίνουν τα κοινοβούλια την παροχή ενός νέου «πακέτου» στήριξης.

Πάρα ταύτα, στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία και εκτίμηση πως όταν έρθει η στιγμή να τεθεί θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, το κλίμα θα αλλάξει γιατί θα έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment