Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΕΟΦ: Ανάκληση φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Σε ανάκληση φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση προχώρησε ο ΕΟΦ, και συγκεκριμένα των παρτίδων 012100 (ημερ. λήξης 11-2023) και 101060 (ημερ. λήξης 12-2023) του φαρμακευτικού προϊόντος Losarb fc tab 100mg/tab και της παρτίδας 106592 (ημερ. λήξης 12-2023) του φαρμακευτικού προϊόντος Losarb plus fc tab (100+25)mg/tab, λόγω υπέρβασης του ορίου LTL για την πρόσμιξη αζιδίου (5-[4΄-[(5-(Αzidomethyl)-2-butyl-4-chloro-1H-imidazol-1-yl)methyl]-[1,1΄-biphenyl]-2yl]-1Htetrazole).

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας μετά τον καθορισμό του ορίου LTL για τη συγκεκριμένη πρόσμιξη.

Η εταιρεία Innovis Health SA, ως ΚΑΚ, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των παρτίδων αυτών και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πόσιμου τζελ κρητικής αλόης βιολογικής καλλιέργειας

Peristerinews.gr Newsroom

Νέα έκρηξη στη Motor Oil

Peristerinews.gr Newsroom

Νοσοκομείο Αττικόν: 1.300 ασθενείς σε ράντζα μέσα σε 40 ημέρες

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment