PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΕΟΦ: Ανακαλεί φυσιολογικό ορό και καλλυντικό δέρματος


Με σημερινές του ανακοινώσεις ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί τις αποφάσεις του να ανακαλέσει από την αγορά δύο προϊόντα, ένα φαρμακευτικό προϊόν φυσιολογικού ορού και ένα καλλυντικό προϊόν με αιθέριο έλαιο.

Η ανάκληση αφορά τα εξής προϊόντα:

● BELZER UW SOL.ORG.PR 1L για ποιοτικά προβλήματα: διαρροή/θολότητα/αποχρωματισμός/παρουσία σωματιδίων, και

● ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων είναι μη κανονικά ως προς τον έλεγχο του pH (με ευρεθείσα τιμή 1,5), το οποίο μπορεί να είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τον φυσιολογικό ορό

Ο ΕΟΦ αποφάσισε, την «ανάκληση της παρτίδας 110922 (ημερ.λήξης 09-05-2024) του φαρμακευτικού προϊόντος ΄΄BELZER UW SOL.ORG.PR 1L΄΄, κατόπιν ενημέρωσης τoυ παραγωγού για ποιοτικά προβλήματα:

διαρροή/θολότητα/αποχρωματισμός/παρουσία σωματιδίων.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του ΙΦΕΤ.

Το ΙΦΕΤ, ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να αποσύρει την εν λόγω παρτίδα από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη
του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Η ανακοίνωση για το καλλυντικό

Στην επίσημη ανα ανακοίνωση του ΕΟΦ για το ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL, αναφέρεται:

Ο ΕΟΦ αποφασίζει «την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων είναι μη κανονικά ως προς τον έλεγχο του pH (με ευρεθείσα τιμή 1,5), το οποίο μπορεί να είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια. Επιπλέον, η επισήμανση του προϊόντος δεν φέρει τις απαιτούμενες, από τη κείμενη νομοθεσία, ενδείξεις, όπως ο κατάλογος των συστατικών και μη αναγραφή του αριθμού παρτίδας. Ως εκ τούτου, η ανάκληση δεν μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένη παρτίδα. Η εταιρεία ‘ESPERADO FASHION Ι.Κ.Ε.’ οφείλει να αποσύρει άμεσα το προϊόν από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, με την ολοκλήρωση των ενεργειών ενημέρωσης πελατών και επιστροφών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Leave a Comment