PeristeriNews.gr
Πολιτική

Έντονη κριτική στη ΔΕΗ από δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ



Επικριτικοί απέναντι στην ενεργειακή στρατηγική της χώρας και τη διαχείριση της ΔΕΗ, η οποία αντιμετωπίζει δανειακές υποχρεώσεις πάνω από 700 εκατ. ευρώ εμφανίζονται δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Επικριτικοί απέναντι στην ενεργειακή στρατηγική της χώρας και τη διαχείριση της ΔΕΗ, η οποία, όπως τονίζουν, αντιμετωπίζει δανειακές υποχρεώσεις πάνω από 700 εκατ. ευρώ και για πολλοστή φορά επιβάλλει μεσοσταθμική αύξηση 12,2% των τιμολογίων της, εμφανίζονται δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε τετρασέλιδη ερώτησή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου .

«Η κατάσταση στη ΔΕΗ παραμένει αδιέξοδη και η δραστική μείωση του επενδυτικού της προγράμματος είναι άμεσα ορατή. Την ίδια ώρα παρουσιάζεται ανοχή στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, ενώ ταυτόχρονα οι Ελληνες καλούνται συνεχώς να πληρώνουν απανωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς τους» αναφέρουν οι βουλευτές, ενώ επικρίνουν το γεγονός ότι επί δύο χρόνια κανένα επιχειρησιακό σχέδιο δεν έχει εγκριθεί, επισημαίνοντας την ανάγκη «να προχωρήσει επιτέλους η ΔΕΗ στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και στην ανανέωση και εκσυγχρονισμό των μονάδων της, ώστε να βελτιώσει το κόστος παραγωγής της».

Την ερώτηση υπογράφουν οι Λούκα Κατσέλη, Ιωάννης Βλατής, Ιωάννης Αμοιρίδης, Γεώργιος Ντόλιος, Δημήτριος Καρύδης, Νικόλαος Ζωίδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σπυρίδων Μοσχόπουλος και Γεώργιος Κασσάρας.

Υπενθυμίζεται πως οι αυξήσεις που ισχύουν από τις αρχές του μήνα κυμαίνονται μεσοσταθμικά στο 12,2%. Οι αυξήσεις επηρεάζουν περίπου πέντε εκατομμύρια οικιακούς καταναλωτές και χιλιάδες επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ζητήσει από τη ΔΕΗ να επιβαρύνει «συγκριτικά περισσότερο» τις υψηλές καταναλώσεις απ’ ό,τι τις χαμηλές, καθώς και να υπάρξει «λελογισμένη αύξηση» στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, «ειδικά των μικρομεσαίων».

Το ποσοστό της αύξησης που ενέκρινε το ΥΠΕΚΑ είναι χαμηλότερο απ’ αυτό που ζήτησε η ΔΕΗ, αλλά και από την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, καθώς, όπως αναφέρεται, το ΥΠΕΚΑ θεωρεί ότι δεν έχει εξαντληθεί κάθε άλλο μέσο μείωσης του κόστους και βελτίωσης των αποτελεσμάτων της επιχείρησης.

Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, η απόφαση για την έγκριση των αυξήσεων λήφθηκε με γνώμονα την ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υγιής επιχείρηση και να παρουσιάσει κέρδη το 2012, καθώς τα δεδομένα, όπως έχει δηλώσει και η διοίκηση της ΔΕΗ, έδειχναν ότι πάρα πολύ σύντομα η επιχείρηση δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment