PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα


Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι στην αγορά, ενόψει των εορτών του Πάσχα, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η εντολή απευθύνεται προς τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και τους Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής, συμπεριλαμβανομένου και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπ. Υγείας.

Οι έλεγχοι εστιάζουν σε όλα τα σημεία παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης τροφίμων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς, η τήρηση του νομοθετικού πλαισίου και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα έμφαση δίνεται στην τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς ιού SARS COV-2 και της εφαρμογής των υγειονομικών κανονισμών , σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο κινδύνου) όπως, υπεραγορές τροφίμων, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, κάβες, επιχειρήσεις παρασκευής και προσφοράς γεύματος με διανομή κατ’ οίκον ή κατανάλωσης εκτός του καταστήματος, τις υπαίθριες – λαϊκές αγορές, οχήματα μεταφοράς τροφίμων και ποτών κλπ., επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών π.χ. κομμωτήρια και πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά ότι «Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προστασία των καταναλωτών ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας είναι προτεραιότητα. Έχω ζητήσει οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται με μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα, αλλά και με πνεύμα συνεργασίας με τους επαγγελματίες οι οποίοι στην πλειονότητά τους ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και ορθής τιμολόγησης.

Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειάς μας τα οποία, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και κατάλληλων εργαλείων, εργάζονται καθημερινά προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από περιπτώσεις ακατάλληλων ή αλλοιωμένων τροφίμων. Οφείλουμε όλοι μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, να είμαστε στο πλευρό των πολιτών και να τους προστατέψουμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment