PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Στη γειτονιά μας θέλουμε γιατρούς, και όχι πρόστιμα και αστυνομικούς


Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, με ανακοίνωση της, καταγγέλλει την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό που αποτελούν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Δηλώνει κατηγορηματικά ότι η αστυνομοκρατία στην πόλη μας δεν είναι ανεκτή, κατηγορώντας και την δημοτική αρχή Παχατουρίδη για τις δικές της ευθύνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου:

«Σε αστυνομικό κλοιό βρέθηκε την Τρίτη το κέντρο της πόλης. Στους δρόμους και τις πλατείες, από την Ευαγγελίστρια μέχρι τον Ταξιάρχη, ανάμεσα στα μικρά παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία, κλούβες, έλεγχοι και πρόστιμα στο σωρό ακόμα και σε πλανόδιους μουσικούς, αποκλεισμένοι δρόμοι και πάνοπλοι αστυνομικοί ενάντια στον εχθρό λαό.

Ένα κακοστημένο show του “νόμου και της τάξης” που ήθελε ξεκάθαρα να στείλει ένα διπλό μήνυμα. Να σκορπίσει το φόβο και την καταστολή από τη μια στην εργατούπολη των χιλιάδων ανέργων και λουκέτων, και από την άλλη, να δείξει με το δάχτυλο την ανεύθυνη νεολαία των πάρτυ ως βασική υπεύθυνη για την εξάπλωση της πανδημίας.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό δε φρόντισε να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και προστασίας του δικαιώματος του λαού να κυκλοφορεί στην πόλη με ασφάλεια. Αντίθετα, επέλεξε τα τυφλά και ανεπιτυχή lockdown και την επιμονή στην ατομική ευθύνη. Και τώρα που μετράμε πάνω από 9000 νεκρούς έρχεται να κατηγορήσει ξανά το λαό.

Από κοντά και η δημοτική αρχή Παχατουρίδη. Αφού πρώτα που μετέτρεψε τη Βεάκη, για την οποία κατά τ άλλα καμαρώνει, σε Τρούμπα των επιχειρηματικών συμφερόντων και των μπράβων της νύχτας απέναντι στους κατοίκους της περιοχής, σήμερα καλεί την αστυνομία για να αποτρέψει τα “κορωνο-πάρτυ”. Όπως ακριβώς αδιαφορεί για τα τεράστια κενά στα τρία Κέντρα Υγείας ή κάνει λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις υπηρεσίες του δήμου με αποτέλεσμα δεκάδες κρούσματα αλλά φωτογραφίζεται δίπλα στον πρωθυπουργό στο νέο εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι.

Μετά από τόσους μήνες συνεχόμενων αποτυχημένων lockdown είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με απαγόρευση της κυκλοφορίας και στρατιωτικού τύπου περιπολίες στις γειτονιές, αλλά με άμεση ενίσχυση και θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου καταγγέλλει την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό που αποτελούν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Δηλώνει κατηγορηματικά ότι η αστυνομοκρατία στην πόλη μας δεν είναι ανεκτή.

Οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις, η αντιλαϊκή επίθεση γιγαντώνουν την αγανάκτηση και την οργή. Ξέρουν καλά ότι κανέναν δεν πείθουν τα άλλοθι που προσφέρουν διάφοροι ανεγκέφαλοι για να διαμορφωθεί κλίμα πως για ότι συμβαίνει φταίει η ανευθυνότητα.

Ο λαός και η νεολαία του Περιστερίου θα δώσουν για ακόμα μια φορά την απάντηση τους! Όπως έκαναν με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις τους τον προηγούμενο μήνα. Θα υπερασπίσουν συλλογικά το δικαίωμα στην υγεία και την ελευθερία

ΕΞΩ H AΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ψωμί – Υγεία – Ελευθερία»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment