PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Περιστερίου: Συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας


Ανακοίνωση από την Ένωση Γονέων Περιστερίου μετά από συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας Αθανάσιο Αλεξόπουλο. Αναλυτικά:

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, μετά από αίτημα της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας  Γ’ Διεύθυνσης Αθήνας, Αθανάσιο Αλεξόπουλο.

Ο κ. Αλεξόπουλος μας διαβεβαίωσε ότι, δεν υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό στα Γυμνάσια και Λύκεια του Περιστερίου, πλην 5 οικονομολόγων και 5 βιολόγων.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι στο σύνολο της Γ’ Αθήνας μειώθηκε ο μέσος όρος των ανά τάξη από 25,5 σε 22,5. Η εικόνα όμως που έχει η Ένωση Γονέων είναι πολύ διαφορετική: σύμφωνα με στοιχεία από επαφές με Συλλόγους και Διευθυντές σχολικών μονάδων, στο Περιστέρι συναντάμε ιδιαίτερα πολυπληθή τμήματα, από 26 έως και 30 μαθητές, ακόμα και στα τμήματα κατεύθυνσης των ΓΕΛ.

Από την συνάντηση προέκυψαν και δύο ιδιαίτερα σημαντικά θέματα:

1. Η λειτουργία του ειδικού Γυμνασίου έως 20 Οκτωβρίου στο ισόγειο των εγκαταστάσεων του 1ου ΕΠΑΛ το οποίο, θα μεταφερθεί σε νέες εγκαταστάσεις στο χώρο του Μπουρναζίου. Για την ίδρυση  ΕΕΚ στο χώρο του 3ου Δημοτικού το οποίο, έχει οριστεί από όλους τους φορείς ως ενδεδειγμένο και μάλιστα, θα ήταν έτοιμο μέσα στον Σεπτέμβριο, μας πληροφόρησε ότι, με έκπληξη διάβασε δημοσίευμα στον τοπικό τύπο όπου, η δημοτική αρχή του αποδίδει ότι, συμφώνησε μαζί τους, για την μεταφορά του ΕΕΚ στο νέο χώρο στο Μπουρνάζι. Ουδέποτε συμφώνησε σε κάτι τέτοιο. Οι ενέργειες για το 3ο Δημοτικό από πλευράς του θα συνεχιστούν κανονικά και θα αποτελέσει γι’ αυτόν προτεραιότητα τις αμέσως προσεχείς ημέρες και

2. Οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις και κατ’ επέκταση τα πολυπληθή τμήματα, μας διαβεβαίωσε ότι  δεν εισηγούνται από τον ίδιο, αλλά από τους Διευθυντές-ριες της εκάστοτε σχολικής μονάδας. Ο ίδιος απλά επισυνάπτει και αποστέλλει τα έγγραφα στην Περιφέρεια, δηλαδή ο ρόλος του είναι μόνο διεκπεραιωτικός.

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου θα παρακολουθεί όλα τα παραπάνω για την πλήρη ενημέρωση των Γονέων και θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε ενέργεια με γνώμονα πάντα το καλύτερο για τα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment