PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Περιστερίου: Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο 24ο Δημοτικό Σχολείο


Για την κτιριακή κατάσταση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Γονέων.

Η Ένωση Γονέων Περιστερίου καταγγέλλει την παντελή αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και ζητά την άμεση λύση στα σοβαρά αυτά προβλήματα, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Για άλλη μια φορά ήρθε στο προσκήνιο πρόβλημα που αφορά σε θέματα υγείας και ασφάλειας των μαθητών σε σχολείο της πόλης μας. Αυτή τη φορά, μετά το 9ο Γυμνάσιο, έχουμε φαινόμενα μούχλας στο 24ο Δημοτικό. Το Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας μετά από σχετική καταγγελία διαπίστωσε με το έγγραφο 1316348/27.10.23 την ύπαρξη μούχλας, έντονης υγρασίας, αποκόλλησης επιχρίσματος, αποκόλλησης πλακιδίων, οξειδώσειων στο κλιμακοστάσιο, τις τουαλέτες, σε τμήματα της τοιχοποιίας, σε τμήματα της οροφής και σε δομικό στοιχείο – κολόνα (σχετικές φωτογραφίες).

Σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, η εισροή υδάτων, εισπνοή μικροσωματιδίων μούχλας και υγρασίας αποτελεί καθημερινή απειλή για την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού. Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, όπου του τέθηκαν όλα τα παραπάνω, δεν έλαβαν σαφή απάντηση για την επίλυση του προβλήματος.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου καταγγέλλουμε για μία ακόμη φορά την παντελή αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών μας. Το 24ο Δημοτικό είναι ένα ακόμη παράδειγμα στη μακρά λίστα των σχολείων με αντίστοιχα προβλήματα στο Περιστέρι που πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Απαιτούμε ο Δήμος Περιστερίου άμεσα να λύσει τα σοβαρά αυτά προβλήματα, χωρίς καμία καθυστέρηση και χρονοτριβή και δηλώνουμε, ότι θα βρισκόμαστε στο πλάι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όλων των γονέων και των μαθητών του σχολείου στις πρωτοβουλίες που θα πάρουν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment