PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Περιστερίου: Καταγγελία για τη Σχολική Επιτροπή Π. Ε.


Καταγγελία, για την αντιμετώπιση από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κάνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Περιστερίου. Αναλυτικά:

Τα γεγονότα:

  • Κατά τη διάρκεια του 2018 και μέχρι τις 27/11/2018, το τακτικό μέλος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. και εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Περιστερίου Γιάννης Κατεβάτης έχει προσκληθεί σε μόνο 7 από τις 12 συνεδριάσεις της. Συγκεκριμένα προσκλήσεις έχουν σταλεί για τις εξής συνεδριάσεις: 1η, 2η, 4η, 8η, 9η, 10η, 12η.
  • Ακόμα όμως και αυτές, δεν ήρθαν όλες στην ώρα τους (οι προσκλήσεις στάλθηκαν από την ηλεκτρονική διεύθυνση Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α’ & Βαθμιας Δ. Περιστερίου [mailto:sxolepitropi@peristeri.gr])
  • Αναλυτικότερα:

o    Η πρόσκληση για την 1η συνεδρίαση στις 12/2/2018, στάλθηκε με καθυστέρηση στις 22/2/2018

o    Η πρόσκληση για την 2η συνεδρίαση στις 5/3/2018, στάλθηκε με καθυστέρηση στις 6/3/2018

o    Η πρόσκληση για την 4η συνεδρίαση στις 23/4/2018, ήρθε στις 19/4/2018 (να και μία που ήρθε στην ώρα της)

o    Η πρόσκληση για την 8η συνεδρίαση στις 28/8/2018 και ώρα 13:00, στάλθηκε με καθυστέρηση στις 28/8/2018 και ώρα 13:53

o    Η πρόσκληση για την 9η συνεδρίαση στις 27/9/2018, στάλθηκε με καθυστέρηση στη 1/10/2018

o    Η πρόσκληση για την 10η συνεδρίαση στις 11/10/2018 και ώρα 13:00, στάλθηκε στις 11/10/2018 και ώρα 10:56, εν ώρα εργασίας του εκπροσώπου μας.

o    Η πρόσκληση για τη 12η συνεδρίαση στις 25/10/2018, στάλθηκε στις 24/10/2018, αλλά η ορθή επανάληψή της, με προσθήκη θεμάτων στην ημερήσια διάταξη στάλθηκε στις 25/10/2018 και ώρα 10:58, εν ώρα εργασίας του εκπροσώπου μας.

o    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι η συμμετοχή του εκπροσώπου μας, ήταν εφικτή μόνο σε όσες από τις συνεδριάσεις υπήρξε εμπρόθεσμη (έστω και την τελευταία στιγμή) ειδοποίηση.

  • Στην 4η συνεδρίαση με μοναδικό θέμα «Λήψη απόφασης για την σύμβασης με την εταιρεία C-Α.Δ.&Γ.Γ., για κάλυψη συντήρησης και προμήθεια, ψηφιακών φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων για τα : 1ο – 6ο – 9ο – 15ο – 29ο – 30ο & 35ο Δημοτικά Σχολεία» παρά τα επίμονα αιτήματα του εκπροσώπου μας, για τη γνωστοποίηση της σύμβασης και των όρων της (η οποία ειπώθηκε ότι ισχύει από παλιά και ότι σταδιακά επεκτείνεται και σε άλλα σχολεία, λόγω αντικατάστασης του προηγούμενου προμηθευτή), αυτό δεν έγινε ΠΟΤΕ. Φυσικά ο εκπρόσωπος της Ένωσης δεν συνυπέγραψε.
  • Στην 10η συνεδρίαση με ένα από τα θέματα «Λήψη απόφασης για την σύμβασης με την εταιρεία C-Α.Δ.&Γ.Γ., για κάλυψη συντήρησης και προμήθεια, ψηφιακών φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων για τα : 26ο – 29ο & 11ο – 38ο   Νηπιαγωγεία» πάλι δεν υπήρχε η σύμβαση. Το θέμα καταψηφίστηκε από τον εκπρόσωπο της Ένωσης.
  • Στην 12η συνεδρίαση με πρώτο θέμα «Λήψη απόφασης σχετικά με την παραχώρηση και χρήση των Σχολικών Χώρων  στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και σε Φορείς, για την διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων» από τον Εκπρόσωπό μας ζητήθηκε η διεξαγωγή συνεδρίασης με τους προβλεπόμενους όρους, καθώς το θέμα είναι σοβαρό, σε συνδυασμό και με το γεγονός της αποστολής εγκυκλίου από τη Σχολική Επιτροπή Π.Ε. με την οποία ανακηρύσσει τον Διευθυντή του Σχολείου ως μόνο υπεύθυνο γνωμοδότησης για την παραχώρηση, ενώ παρακάμπτει και τη ΔΕΠ. Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του εκπροσώπου μας.
  • Σημειώνεται ότι για τη 12η συνεδρίαση υπήρξε, την ίδια μέρα, αποστολή Ορθής επανάληψης της ημερήσιας διάταξης, με ένα από τα επιπλέον θέματα να είναι το εξής: «Λήψη απόφασης για την κατανομή της 3ης Δόσης Επιχορήγησης του 2018, ποσού 131.294,42€ για τις λειτουργικές ανάγκες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων ,δικαιοδοσίας μας.». Αυτό όμως δεν είχε γίνει γνωστό στον εκπρόσωπό μας, καθώς την ώρα που ήρθε το ηλεκτρονικό μήνυμα, εκείνος ήταν στην εργασία του, με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική του αλληλογραφία. Ακόμα όμως και κατά την παρουσία του στην έδρα της Σχολικής Επιτροπής, δεν του γνωστοποιήθηκε, έστω και προφορικά, η προσθήκη στην ημερήσια διάταξη.
  • Για όλα τα παραπάνω έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες τόσο του εκπροσώπου μας Κατεβάτη Γιάννη, όσο και του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Λεμπέση Κώστα, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το συμπέρασμα

  • Από τα παραπάνω είναι εμφανές ότι υπάρχει συνειδητή προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου, όπως εκφράζεται και μέσα από τη Σχολική Επιτροπή Π.Ε., για εξοβελισμό της Ένωσης Γονέων και κατ’ επέκταση των Συλλόγων Γονέων του Περιστερίου, από τα κατοχυρωμένα με νόμο όργανα στα οποία συμμετέχουν.
  • Οι δικαιολογίες του Προέδρου της Επιτροπής και δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κου Κακλαμάνου ότι φταίνε οι υπάλληλοι που είτε δεν στέλνουν εγκαίρως τις ειδοποιήσεις, είτε δεν αποστέλλουν τα έγγραφα που ζητούνται από τον εκπρόσωπό μας, δεν θεωρούνται σοβαρές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment