PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας Ν. Ζενέτου σε Χρ. ΣπίρτζηΑνοιχτή επιστολή απευθύνει ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί του εκπρόσωποι του Δήμου Ιλίου, στις 27 Νοεμβρίου 2018, για μείζονος σημασίας προβλήματα της πόλης, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού και η επίλυσή τους απαιτεί αποφασιστικές παρεμβάσεις.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Νίκου Ζενέτου:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αντιπαρέρχομαι τον χαρακτηρισμό «ο άθλιος δήμαρχος» που εκφράσατε στους συνεργάτες μου κατά την έναρξη της συνάντησης σας. Ο πολιτικός μου πολιτισμός δεν μου επιτρέπει να σας ανταποδώσω τον χαρακτηρισμό. Ας σας κρίνουν οι 140.000 πολίτες του Ιλίου, αφού δεν κάνατε τίποτα για την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους.

Οφείλετε, κύριε Υπουργέ, να δώσετε εξηγήσεις στους κατοίκους του Ιλίου στα παρακάτω:

  1. Ως πότε θα ταλαιπωρούνται χωρίς ΜΕΤΡΟ, αφού εσείς αλλάξετε τον προγραμματισμό του έργου;
  2. Ως πότε θα ταλαιπωρούνται από τις ανεπαρκείς αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες είναι στην αρμοδιότητα σας;
  3. Ως πότε τα παιδιά μας θα είναι μαθητές δευτέρας κατηγορίας και θα κάνουν μάθημα σε μισθωμένη πολυκατοικία; Ένα έργο που είχε προγραμματιστεί και εσείς το παγώσατε;
  4. Ως πότε θα περιμένουν την ανάπλαση του σκεπασμένου Ρέματος Εσχατιάς, το οποίο, επίσης, είχε δρομολογηθεί και εσείς δεν ασχοληθήκατε καν με το θέμα;

 

Ο Δήμαρχος Ιλίου

Νίκος Ζενέτος»

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως σε προγραμματισμένη συνάντηση στις 27 Νοεμβρίου 2018 ο Υπουργός Υποδομών και Συγκοινωνιών, Χρήστος Σπίρτζης, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Ιλίου στο γραφείο του με την προσφώνηση “Που είναι ο άθλιος Δήμαρχος”.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί στην συνάντηση, ωστόσο τον εκπροσώπησαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, οι οποίοι άκουσαν έκπληκτοι την έκφραση αυτή από το στόμα του Υπουργού.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της παράδοσης σχετικού υπομνήματος στο Βουλευτή Β΄ Αθηνών Γεώργιο Καρρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δημαρχείο Ιλίου στις 09.10.2018 και ο οποίος ήταν παρών στη συζήτηση, τον Δήμαρχο Ιλίου, εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεώργιος Λιόσης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος και ο Πρόεδρος ΔΕΚΤΕ, Γεώργιος Φερεντίνος.

Τέλος, να τονιστεί πως ενώ μέχρι πρόσφατα όλοι γνώριζαν για την επέκταση του Μετρό από Ανθούπολη προς Ίλιον, ωστόσο ο προγραμματισμός του έργου άλλαξε και το εργό βαδίζει προς οριστική διαγραφή με μία αόριστη υπόσχεση πως θα το επανεξετάσουν στο μέλλον μέσω της γραμμής 4 η οποία δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την κάκιστη συγκοινωνιακή κάλυψη καθιστούν του πολίτες Ιλίου όμηρους στην καθημερινή τους μετακίνηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Ασφαλτόστρωση της οδού Ιλίου

Peristeri News

Εορταστικό τριήμερο στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων

Peristeri News

Λευκή νύχτα στο Ίλιον με δύο μεγάλες συναυλίες

Peristeri News

Leave a Comment