PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Ανοιχτή επιστολή και διεκδικήσεις προς τον Δήμαρχο


Στο πλαίσιο κινητοποιήσεων και επαφών της Ομοσπονδίας και των σωματείων για την ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων, ζητάει συνάντηση με την διοίκηση του Δήμου το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2020 η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δήμου Περιστερίου σε ανοιχτή επιστολή της.

Το κείμενο της επιστολής:

Προς: Δήμαρχο Περιστερίου, Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου, αντιδημάρχους, εντεταλμένο σύμβουλο επιχειρηματικότητας.

Κοιν: Δημ. Παρατάξεις, ΜΜΕ, φορείς, συναδέλφους επαγγελματίες.

Διανύουμε ήδη το δεύτερο κύμα της πανδημίας με βαριές συνέπειες και πολλά θύματα για τον λαό μας.

Το διαλυμένο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δημόσιο σύστημα υγείας, με δυσκολία στέκεται όρθιο, κυρίως χάρις στην προσπάθεια των υγειονομικών του.

Η πανδημία συνέβαλε στο να εκδηλωθεί πιο γρήγορα η νέα οικονομική κρίση που όλα έδειχναν ότι πλησίαζε.

Τις συνέπειές της ζουν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης μας.

Η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή διαμόρφωσε συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων με προτεραιότητα τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους.

Δημοσιοποιήσαμε τις διεκδικήσεις μας αλλά και σας τις εκθέσαμε σε συνάντηση που είχαμε με την Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων μας, στις 3 Ιουνίου.

Προσπαθήσαμε να εκθέσουμε τις διεκδικήσεις μας και στο Δημ. Συμβούλιο της 9ης Ιουλίου, όμως αρνηθήκατε να τις ακούσετε. Ενημερώσατε όμως το Δημ. Συμβούλιο ότι μετράτε το κόστος και προσβλέπετε στα 32 δις του αναπτυξιακού πακέτου που θα έρχονταν από το Σεπτέμβριο…

Κρίναμε και κρίνουμε τις ενέργειές σας, αλλά και της κυβέρνησης, όχι γενικά για την επιχειρηματικότητα και την αγορά, αλλά για τις ανάγκες αυτών που από το εισόδημά τους εξαρτάται η επιβίωση της οικογένειάς τους.

Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε να υιοθετηθούν μέτρα με προτεραιότητα τους μικρούς επαγγελματίες που δεν έχει υπάρξει κανένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης ούτε από το κεντρικό κράτος αλλά ούτε και από την Διοίκηση του Δήμου.

– Άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού.

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

– Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία το Δήμο και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

– Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

– Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

– Αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

– Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

– Μείωση των δημοτικών Τελών – πόσο μάλλον σε αυτή την συγκυρία που με την διόρθωση των τετραγωνικών καλούμαστε να βάλουμε βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.
– Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

– Να ανοίξει ο Δήμος την πλατφόρμα συμμετοχής για να αρχίσουν οι δηλώσεις που αφορούν τα τέλη μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να στηρίξει τις διεκδικήσεις μας και να εφαρμόσει όσα της αναλογούν.

Στο πλαίσιο κινητοποιήσεων και επαφών της Ομοσπονδίας μας και των σωματείων της για την ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων μας, ζητάμε συνάντηση μαζί σας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment