PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΕΙΝΑΠ: Εξώδικο προς τον πρόεδρο του ΠΙΣ


Εξώδικο προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, απέστειλε το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς, σημειώνοντας, εκτός άλλων, ότι δεν υπήρξε υποστηρικτικός ως προς την πρόσληψη μόνιμων ιατρών στις κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων και δεν υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ιατρών να ενταχθούν στο Ε.Σ.Υ. και να μην είναι επικουρικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

1. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου οφείλει να είναι ενωτικός και όχι διασπαστικός. Όταν, μάλιστα, αναφέρεται στην ΕΙΝΑΠ θα πρέπει να είναι και προσεκτικός! Το επιβάλλει η ιστορία της.

2. Το Ε.Σ.Υ., μόνον αυτό, στρατεύθηκε στην αντιμετώπιση του ιού Covid – 19. Δεν είναι ό,τι καλύτερο η μετατροπή των νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. σε νοσοκομεία μιας νόσου.

3. Η πανδημία δοκίμασε και θα συνεχίσει να δοκιμάζει το σύστημα υγείας. Αναδείχθηκε και συνειδητοποιήθηκε ότι οι νοσοκομειακοί ιατροί έκαναν τα πάντα για να αντιμετωπίσουν αυτή τη μεγάλη νόσο, τον Covid – 19.

4. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι οι ιατροί Ε.Σ.Υ, οι οποίοι και το υπερασπίζονται. Τον ιδιωτικό τομέα υγείας τον υπερασπίζονται οι ιδιώτες ιατροί. Αυτό δεν δικαιολογεί την ουδέτερη στάση του Π.Ι.Σ., ο οποίος δεν υποστήριξε την πρόσληψη μόνιμων ιατρών στις κενές οργανικές θέσεις των νοσοκομείων και δεν υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ιατρών να ενταχθούν στο Ε.Σ.Υ. και να μην είναι επικουρικοί. Η ΕΙΝΑΠ και άλλες Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών με την ΟΕΝΓΕ προβάλλουν και αξιώνουν προσλήψεις.

5. Η ΕΙΝΑΠ, τα μέλη της, δεν επιτίθενται σε ιατρούς συναδέλφους που προσφέρονται να βοηθήσουν. Η ΕΙΝΑΠ και τα μέλη της καλωσορίζουν τον κάθε ιδιώτη ιατρό που προσφέρεται, με όποιους όρους επιλέξει να μπει στη νοσοκομειακή μάχη κατά του Covid – 19, χωρίς, βέβαια, να εγκαταλείπει την θέση της για μαζικές προσλήψεις. Μαζικές, επειδή χιλιάδες είναι οι κενές οργανικές θέσεις.

6. Οι Ιατροί Ε.Σ.Υ. δεν έχουν ούτε την πρόθεση ούτε την πολυτέλεια χρόνου να επιτίθενται σε ιδιώτες ιατρούς με αποτέλεσμα να νιώθουν αυτοί ότι είναι ανεπιθύμητοι. Ο αόριστος αντίθετος λόγος του Προέδρου του Π.Ι.Σ. δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

7. Το τι γίνεται στις εφημερίες των νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. είναι γνωστό. Η προσέλευση χιλιάδων ασθενών δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα εμπιστοσύνης. Μακάρι, κάποτε, να οργανωθεί πλήρως και να λειτουργήσει το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Θα ήταν ανακούφιση για τα νοσοκομεία. Η ΕΙΝΑΠ και για το ζήτημα αυτό παλεύει.

8. Το κύριο καθήκον της ΕΙΝΑΠ είναι η υπεράσπιση του Ε.Σ.Υ., που προϋποθέτει την στελέχωσή του. Η υπεράσπιση των μελών της, που η συγκυρία ανάδειξε το μεγαλείο τους, για το οποίο δεν επιζητούν χειροκροτήματα. Προσλήψεις αξιώνουν για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Οι υγιείς άνθρωποι είναι η μόνη αναντικατάστατη, παραγωγική δύναμη.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα εξώδικη δήλωση στον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment