PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ενίσχυση της δημοτικότητας Αλ. Τσίπρα – Π. Καμμένου


Ενισχυμένη εμφανίζεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ενισχυμένη εμφανίζεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει θετικές και πολύ θετικές γνώμες σε ποσοστό 69,5%, με τη δημοτικότητα του Πρωθυπουργού να καταγράφει αύξηση 42% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση (10-12 Ιανουαρίου 2015). Θετική και πολύ θετική γνώμη για τον Π. Καμμένο έχει το 35%, με τη δημοτικότητα του προέδρου των ΑΝΕΛ να εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 23%.

Η δημοτικότητα του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά διαμορφώνεται στο 13% (καταγράφοντας πτώση 15%), του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη στο 21% (πτώση 5%), του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου στο 9,5% (πτώση 3%) του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο 18,5% (πτώση 1%) και του προέδρου της Χ.Α. Ν. Μιχαλολιάκου στο 4,5% (πτώση 1%).

Το 55,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι σωστή, ενώ σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις των ερωτηθέντων για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο, οι γνώμες μοιράζονται. Συγκεκριμένα το 45,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε θαρραλέος θέτοντας επί γερμανικού εδάφους τα ζητήματα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ το 45,5% εκτιμούν ότι υπήρξε συμβιβαστικός υποστηρίζοντας πως η χώρα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση όσων απαιτούνται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το 45,5% των ερωτηθέντων απάντησαν φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Σε προηγούμενη έρευνα στις 16-17 Μαρτίου, το 43,5% απαντούσε φόβο, το 14,5% ελπίδα, το 26% κανένα συναίσθημα και το 16% ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Στην ερώτηση εάν η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, το 39,5% των ερωτηθέντων απαντούν ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, το 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, το 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, το 7% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, το 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και το 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 25-27 Μαρτίου 2015, στο σύνολο της επικράτειας, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment