PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αποφυλακίζεται με όρους η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου


Σημειώνεται, ότι και ο Εισαγγελέας είχε ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης της Αθηνάς Τσάκαλου με περιοριστικούς όρους.

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου. Οι δικαστές, με ψήφους 2-1, δείχνουν την πόρτα εξόδου των φυλακών, όπου κρατείται η κατηγορουμένη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αφού προηγουμένως της επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ της περιοχής τρεις φορές το μήνα, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Σαλαμίνας καθώς και χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι και ο Εισαγγελέας είχε ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης της Αθηνάς Τσάκαλου με περιοριστικούς όρους.

Αυτή την ώρα το συμβούλιο συνεδριάζει για να αποφασίσει για την τύχη της συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, που είχε κριθεί και αυτή προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον εφέτη ανακριτή.

Οι δυο γυναίκες που είχαν κριθεί προφυλακιστέες μετά την απολογία τους στον εφέτη ειδικό ανακριτή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, είχαν αρνηθεί την κατηγορία, με την μητέρα των αδελφών Τσάκαλου να παραδέχεται μόνο ότι έκρυβε στο σπίτι της στη Σαλαμίνα την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της κ. Τσάκαλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέφερε: «Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίηση για τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που δέχεται την προσφυγή που καταθέσαμε μαζί με τους συναδέλφους κ. Φραγκίσκο Ραγκούση και Θεόδωρο Μαντά και αποφυλακίζει την κ. Αθηνά Τσάκαλου. Η απόφαση είναι σύμφωνη με το κοινό περί Δικαίου αίσθημα και με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας που δεν αποδέχεται τη συλλογική οικογενειακή ευθύνη και τις διώξεις σε βάρος γονέων και στενών συγγενικών προσώπων των κατηγορουμένων χωρίς σοβαρές ενδείξεις ενοχής».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment