PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Ξεκινά η ανάρτηση των εκκαθαριστικών


Ραντεβού με τον ΕΝΦΙΑ δίνουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι Κυριακή βράδυ για όλους.

Όπως και πέρυσι, ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων είναι μειωμένος για τους 8 στους 10 ιδιοκτήτες εν σχέσει με τα προηγούμενα χρόνια, εκτός εάν:

– μεταβλήθηκε το 2022 η ακίνητη περιουσία τους,

ή

– είχαν αύξηση εισοδήματος το 2021 έναντι του 2020.

Αύξηση εισοδήματος θα έχουν εμφανίσει πολλοί μισθωτοί κυρίως, επειδή το 2021 σταδιακά αποσύρθηκαν οι μαζικές καταβολές «ειδικής αποζημίωσης» των 534 ευρώ που δόθηκε το 2020 λόγω πανδημίας –και τα οποία αναγράφονταν σε ειδικό κωδικό του Ε1 γιατί δεν προσμετρούνταν στα εισοδήματα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε 10 δόσεις, από τέλη Μαΐου έως Φεβρουάριο 2024. Εκτός αν τύχουν επιστροφής φόρου εισοδήματος, όταν υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις Ε1.

Από φέτος πάντως που για πρώτη φορά οι επιστροφές φόρου εισοδήματος καταβάλλονται άμεσα εντός 5-7 ημερών στους δικαιούχους, οι ιδιοκτήτες έχουν και μία ακόμα νέα ευκαιρία για να αξιοποιήσουν: να λάβουν άμεση ρευστότητα και να μη χάσουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος που δικαιούνται, ούτε να χάσουν όμως και τις 10 μηνιαίες δόσεις -που αντιθέτως θα μπορέσουν να τις αυξήσουν και στις 12 ακόμα! Με μόνο όρο, να μην εκκρεμούν και άλλα χρέη τους προς το δημόσιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μείωση τιμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων – Οι αυξήσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Leave a Comment