PeristeriNews.gr
Οικονομία

ΕΛΤΑ: Αίτηση για άδεια προμήθειας – εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας


Αίτηση για τη χορήγηση άδειας προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 350 MW, υπέβαλαν σήμερα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Η αίτηση συνοδεύεται από πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης.

Η άδεια θα ισχύει για 20 έτη με δυνατότητα παράτασης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΡΑΕ.

«Η στρατηγική επιλογή των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την είσοδό τους στην αγορά ενέργειας θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών σε ολόκληρη την επικράτεια, στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου των 1.500 ταχυδρομικών καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων που συνθέτουν το μεγαλύτερο φυσικό δίκτυο της χώρας» επισημαίνουν τα ΕΛΤΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Την πρόθεση των ΕΛΤΑ να εισέλθουν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είχε κάνει γνωστό στα τέλη Οκτωβρίου ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός.

«Τα ΕΛΤΑ θα ειναι παρόντα στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως πωλητές ηλεκτρικού ρεύματος» είχε αναφέρει προσθέτοντας πως «θα αγοράζουν και θα πωλούν στους καταναλωτές, σε όλη την Ελλάδα, ρεύμα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment