PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ελλάδα και Κύπρος πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην Μεσόγειο


Τους γνωστούς και ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν Ελλάδα και Κύπρο επισήμανε ο πρωθυπουργός στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Τον ευχαρίστησε επίσης για την τιμή που θα κάνει στο κόμμα του να παρευρεθεί και να μιλήσει στο 14ο συνέδριο της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι θα συζητήσουν το επικείμενο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον και θα συντονίσουν τις κινήσεις τους σε μια εποχή όπου δυστυχώς ο επεκτατικός αναθεωρητισμός έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην ήπειρό μας.

Οι δυο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν επίσης και τις προοπτικές συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα της ενέργειας. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τον κ. Αναστασιάδη και για την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και για την άφιξη του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας σε 2 εβδομάδες στην χώρα μας.

Τόνισε τέλος, ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι απόλυτα ενωμένες και ευθυγραμμισμένες και αγωνίζονται για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα ειδικά όταν έχει την ευκαιρία να συζητήσει τις κοινές δράσεις που επιτυγχάνουν ιδίως οι κυβερνήσεις με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε αναφορά στις τριμερείς συνεργασίες, τις κοινές πρωτοβουλίες των χωρών του Νότου που όπως είπε βαδίζουν με κοινές θέσεις.

Σημείωση ακόμα ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για εκείνον να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου έκανε αναφορά και στην ενεργειακή κρίση λέγοντας ότι θα συζητήσουν θέματα για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Τέλος, αναφερόμενος στην Ουκρανία τόνισε ότι «Θα μας απασχολήσουν και όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου – όπως συνέβη με τα ίδια επιχειρήματα στην Κύπρο το 1974- αλλά και θέματα κοινού ενδιαφέροντος που μας καθιστούν πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment