PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από την Περιφέρεια



Κορυφώνονται αυτές τις ημέρες οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία από τα Μεικτά Κλιμάκια των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κορυφώνονται αυτές τις ημέρες οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία από τα Μεικτά Κλιμάκια των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν, προκειμένου να ελεγχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός σχολικών λεωφορείων.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012 μέχρι και χθες Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου έχουν ελεγχθεί από τα πέντε ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής, συνολικά 1.094 σχολικά λεωφορεία.

Από αυτά τα 992 (δηλαδή ποσοστό 90,6%) βρέθηκαν χωρίς ελλείψεις. Επίσης, τα 102 (δηλαδή ποσοστό 9,3%) παρουσίαζαν ελλείψεις και από τα 102 τα 50 (δηλαδή ποσοστό 49%) είχαν σοβαρές ελλείψεις, όπως είναι η απουσία ζωνών ασφαλείας και φθαρμένα ελαστικά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Όπως προκύπτει από τους ελέγχους που συστηματικά πραγματοποιούν οι Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η κατάσταση των σχολικών λεωφορείων είναι αρκετά καλή. Οι επαγγελματίες του χώρου προφανώς έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητά τους την ασφάλεια των μικρών μαθητών και την πιστή τήρηση των κανονισμών. Εμείς από την πλευρά μας, πραγματοποιούμε εντατικούς ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουμε τους ελάχιστους ασυνείδητους επαγγελματίες. Για το λόγο αυτό, καλώ τους γονείς και κηδεμόνες να συνδράμουν στο έργο μας και σε περίπτωση που εντοπίσουν ελλείψεις σε κάποιο σχολικό να ενημερώνουν τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να προχωρούν στον άμεσο έλεγχό τους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

ΕΔΣΝΑ: Ορίστηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 4.25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και την αντιμετώπιση εξαρτησιογόνων ουσιών

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες

Peristeri News

Leave a Comment