PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Ελ. Βενιζέλος»: Φάρσα η ειδοποίηση για βόμβα στο Boeing της Ryanair


Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:30 ο έλεγχος στο αεροπλάνο Boeing 737 της Ryanair, από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Ελλάδα, το οποίο νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (21/1) έστειλε ειδοποίηση για βόμβα.

Ένας – ένας οι επιβάτες κατέβηκαν για να ελεγχθούν, ενώ στη συνέχεια έγινε ενδελεχής έρευνα για εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αεροσκάφος. Όπως έγινε γνωστό δεν βρέθηκε κανένας ύποπτος μηχανισμός.

Το χρονικό

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε επιτυχώς στον δυτικό διάδρομο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17.40.

Το θρίλερ ξεκίνησε όταν το ΝΑΤΟ προχώρησε σε ενημέρωση από το FIR των Σκοπίων.

Λόγω της απειλής για βόμβα, το αεροσκάφος συνοδευόταν από ζεύγος F-16, συγκεκριμένα τα μαχητικά, της 330 Μοίρας, που βρίσκονταν σε Readiness, απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο και προσέγγισαν το αεροσκάφος πάνω από το έδαφος των Σκοπίων. Στη συνέχεια, το συνόδευσαν μέχρι τον τελικό προορισμό του.

Τα μαχητικά σημειώνεται ότι μετά την προσγείωση επέστρεψαν στον Βόλο.

Από την στιγμή που το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο, έγινε έλεγχος όλων των επιβατών, οι οποίοι κατέβηκαν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που είχαν φορτωθεί σε αυτό.

Για τον έλεγχο του αεροπλάνου είχε σημάνει συναγερμός την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν στις έρευνες ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ομάδα της ΕΚΑΜ, η κρατική ασφάλεια, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Η πληροφορία για βόμβα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, υπήρχε από την ώρα που απογειώθηκε και στη συνέχεια σήμανε συναγερμός στο νατοϊκό στρατηγείο. Άμεσα δόθηκε εντολή σε ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη και σε ελληνικά F-16 να το συνοδεύσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment